Ηλεία

Αγιασμός στο Λύκειο Πελοπίου

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα.

Στο Γενικό Λύκειο Πελοπίου  βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, συμμετέχοντας στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22.

Οι μαθητές μπήκαν με το χαρτί στο χέρι ότι έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενώ παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος που αναφέρθηκε στις δύσκολες και ειδικές συνθήκες λόγω covid-19  που πρέπει να λειτουργήσει το σχολείο καθώς και στα δεδομένα της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Στο Λύκειο Πελοπίου παραβρέθηκε ακόμη η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ρόη Αντωνοπούλου, στο Λύκειο Πελοπίου με μαθητές που συνέδραμαν καθημερινά ως εθελοντές στις δράσεις του δήμου για την στήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής.

Ο κ. Γιαννόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, με υγεία.

«Τα οφέλη της δια ζώσης εκπαίδευσης είναι αδιαμφισβήτητα, γι’ αυτό και ελπίζω, και εύχομαι, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς να μη χρειαστεί η απομακρυσμένη παρακολούθηση των μαθημάτων σας», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, προτρέποντας τους μαθητές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ακούν τους καθηγητές τους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Σ’ αυτό το ωραίο “ταξίδι” στη γνώση, που ξεκινά από σήμερα, είστε συνοδοιπόροι με τους καθηγητές σας και μαζί θα διαμορφώνετε καθημερινά την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να αποκομίσετε τα απαραίτητα εφόδια για την ζωή σας. Να έχετε πάντα κατά νου ότι τα χρόνια αυτά, είναι αναντικατάστατα. Κι αυτό γιατί, πέρα από τη γνώση και τη μόρφωση που κατακτάτε, το σχολείο είναι ο χώρος που σας βοηθά να διαμορφώσετε την προσωπικότητά σας, να γνωρίσετε και αποκτήσετε τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία θα πορευτείτε στην ζωή σας. Σας προτρέπω λοιπόν να είστε πρόθυμοί σ’ αυτή τη διαδικασία και να ακούτε πάντα τις συμβουλές των καθηγητών και των γονέων σας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους».

Όλη η επικαιρότητα