Οικονομία

Αγορά ακινήτου : Τι θα χρειαστείτε για την πραγματοποίηση της

Στις μέρες μας το ποσοστό των ανθρώπων που προχωρούν σε αγορά ακινήτου έχει συρρικνωθεί και αυτό είναι ένα πρόβλημα που βρίσκει τις ρίζες του στην οικονομική κρίση που επικρατεί και την αβεβαιότητα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Παρόλα αυτά η επένδυση χρημάτων σε μια μόνιμη κατοικία είναι σαφώς πιο συμφέρουσα από την πληρωμή και διαμονή σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τα οποία στο τέλος δεν θα κρατήσετε υπό την δικαιοδοσία σας.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός ακινήτου θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα μέσα για την πραγματοποίηση της. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια είναι αυτά.

Ποσό χρημάτων

Εννοείται πως όταν αναφερόμαστε σε αγορά κατοικίας εύλογη προϋπόθεση είναι η διάθεση κάποιου σεβαστού ποσού χρημάτων είτε προέρχεται από προσωπικές σας οικονομίες είτε από δάνειο το οποίο έχετε πάρει από κάποια τράπεζα. Ανεξαρτήτως της πηγής τα χρήματα πρέπει να υπάρχουν και να είναι άμεσα διαθέσιμα για την αγορά καθώς σε περίπτωση εύρεσης του κατάλληλου ακινήτου δεν αναμένεται να υπάρξει κατανόηση μη κατοχής ολόκληρου του ποσού.

Χώρος – Περιοχή – Τύπος σπιτιού

Ο χώρος, η περιοχή και ο τύπος της κατοικίας είναι κάτι το οποίο πρέπει να σκεφτείτε καλά πριν πάρετε την απόφαση σας γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα μείνετε για την υπόλοιπη ζωή σας σε αυτό το σπίτι. Οπότε η έρευνα ποιότητας της περιοχής και κατ’ επέκταση η ύπαρξη σχολείων, μέσων μαζικής μεταφοράς και καταστημάτων πώλησης φαγητού είναι απαραίτητα. Ύστερα πρέπει να σκεφτείτε αν επιθυμείτε να μείνετε σε μονοκατοικία ή σε πολυκατοικία το οποίο φυσικά μπορεί να επηρεαστεί και από το budget που έχετε θέσει. Αν επιλέξετε την μονοκατοικία θα έχετε σίγουρα ένα πιο ήσυχο και ιδιωτικό περιβάλλον όμως και η πολυκατοικία έχει τα θετικά της. Ένα από αυτά σίγουρα είναι η αλληλεγγύη και η βοήθεια των ενοίκων της σε ώρες ανάγκης. Μετά τον τύπο σπιτιού και ανάλογα με τον όγκο των πραγμάτων και τον αριθμό των ατόμων θα κληθείτε να ορίσετε τον επιθυμητό διαθέσιμο χώρο τον οποίο θα έχει το ακίνητο που αναζητάτε. Έτσι θα μειώσετε τις επιλογές και θα μπορέσετε να αποφασίσετε πιο εύκολα.

Μεσίτη ακινήτων

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να βρείτε έναν αξιόπιστο μεσίτη ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε ακίνητα κατάλληλα για σας αλλά και θα σας βοηθήσει να κλείσετε την καλύτερη συμφωνία. Από την άλλη μπορείτε να παραβλέψετε αυτό το βήμα, για να γλιτώσετε τα χρήματα, όμως αν είστε νέος αγοραστής ίσως  χρειαστείτε την πείρα του.

Εξέταση του ακινήτου

Με την εύρεση της κατοικίας προτείνεται να γίνει ένας σχολαστικός έλεγχος ως προς την κατάσταση βιωσιμότητας του κτιρίου καθώς ίσως μπορέσετε να «ρίξετε» την ζητούμενη τιμή αγοράς. Επίσης αν αγοράσετε μια παλιά κατοικία με χαμηλό κόστος και θελήσετε να ανακαινίσετε τον χώρο, εκτός του ότι αυτό θα ανεβάσει την τιμή του ακινήτου και στο μέλλον εσείς θα το πουλήσετε πιο ακριβά, θα απολαύσετε και την ευχαρίστηση του να μείνετε σε ένα καινούργιο ουσιαστικά σπίτι. Μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα που θα αναλάβει όλο το εγχείρημα.

Δικηγόρος για ακίνητα

Η αγορά ενός σπιτιού χρειάζεται έμπειρα άτομα να αναλάβουν την διεκπεραίωση των διαπραγματεύσεων και το ομαλό και νομικά σωστό κλείσιμο της συμφωνίας. Μπορείτε να βρείτε νομικούς συμβούλους εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σας. Αν για παράδειγμα επιθυμείτε να βρείτε  δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά σας προτείνουμε να απευθυνθείτε στην δικηγορική εταιρεία “Οικονομάκης Χρήστος” που με σεβασμό και κατανόηση θα σας εξυπηρετήσει σε ότι ζητήσετε.

Όλη η επικαιρότητα