Ηλεία

Αγρίδι: Φωτιά απείλησε σπίτια μετά από καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας (PHOTOS-VIDEO)

Η έρευνα θα δώσει απαντήσεις…

To αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου θα αποσαφηνίσει τις αιτίες της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Αγριδίου και απείλησε και σπίτια….

Ήταν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε χώρο με καλάμια και αγροτικές καλλιέργειες στο Αγρίδι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 9 οχήματα από Πύργο Κρέστενα και Αμαλιάδα με 30 άνδρες περίπου ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο οχήματα και μία υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου.

Η φωτιά πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε ελαιώνες ενώ έφθασε και μέχρι σπίτι του χωριού που το απείλησε να το μετατρέψει σε στάχτη και αποκαΐδια. Η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης είχε ως άμεση συνέπεια τον περιορισμό των καταστροφών από την πύρινη λαίλαπα Αργά το απόγευμα είχε τεθεί σε πλήρη έλεγχο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ η πυρκαγιά είχε σπείρει την καταστροφή σε δεκάδες στρέμματα με καλάμια και ελιές.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίες συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, ενώ ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν είναι να προήλθε από υπολείμματα καύσης ξύλων. Ενδεχόμενο που από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως λένε πληροφορίες, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, ούτε όμως και να διαψευσθεί.

Όλη η επικαιρότητα