Ηλεία

Αγώνας κυνηγών κατά του lockdown- Αναμένεται νέα απόφαση της κυβέρνησης

Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα των κυνηγών να εξαιρεθούν από τα μέτρα περιορισμού και μετακινήσεων θα εξεταστεί αύριο από την κυβέρνηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του μέλους του ΔΣ Κώστα Μουσά αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, όντως σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε η είδηση προχθές μαζί με τα ανακοινωθέντα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων, πως μεταξύ άλλων, απαγορεύεται ΚΑΙ το κυνήγι, παρά τις δεσμεύσεις τις λεκτικές το περασμένο καλοκαίρι, από πλευράς εκπροσώπων της κυβέρνησης πως σε ενδεχόμενο νέο lock down το κυνήγι θα εξαιρεθεί και πως θα κυνηγήσουμε κανονικά, τηρώντας ίσως, κάποια πρωτόκολλα που θα αφορούν την μετακίνηση από και προς τον κυνηγότοπο κτλ…»

Θα ήθελα από την θέση που είμαι, να σας ενημερώσω, πως μαζί με όλο το Δ.Σ. του κυνηγετικού συλλόγου, είμαστε σε διαρκή και συνεχή επικοινωνία, και ο κάθε ένας από εμάς, με όποιο τρόπο μπορεί και με όσες επαφές έχει, προσπαθούμε όλοι, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να γνωρίζουμε έγκαιρα, μια πιθανή αλλαγή στην όλη κατάσταση που περιορίζει μέχρι και που απαγορεύει το κυνήγι αυτή τη στιγμή. Οι πληροφορίες λοιπόν που έχουμε, είναι πως μέχρι την Τρίτη, νέο Υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί συζητώντας εκ νέου τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας, το κυνήγι να εξαιρεθεί των απαγορεύσεων των μετακινήσεων. Γιατί εκείνο που πρέπει να καταφέρουμε προκειμένου να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού, είναι η αποκέντρωση και όχι η συνάθροιση πολλών ατόμων στον ίδιο ή στους ίδιους χώρους, Μέσω του κυνηγιού σίγουρα όλοι γνωρίζουν πως μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο παράλογο ήταν να απαγορευθεί το κυνήγι, αφού, στέλνοντας ένα SMS για σωματική άσκηση για παράδειγμα ένα περίπατο έξω από την πόλη μας επιτρέπεται, αλλά δεν μας επιτρέπεται ο ίδιος ο περίπατος, σε σημεία που επιτρέπεται το κυνήγι, έχοντας στα χέρια το όπλο μας, και συντροφιά το σκύλο μας. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση κινούμαστε, και πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε σαν σύνολο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πλην όμως, θέλουμε να σας επισημάνουμε, όλοι ως Δ.Σ. του κυνηγετικού συλλόγου Αμαλιάδας, πως τα προβλήματα, δεν λύνονται μέσα απο το Facebook, το instagram κτλ. Έχουν γίνει, και συνεχίζονται να γίνονται κινήσεις, τηλεφωνήματα, πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας, για ενημέρωση, έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα. Ελπίζουμε πως θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο που προέκυψε σύντομα, και πως θα ξαναβγούμε στα κυνηγοτόπια σύντομα, πάντα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Εκ του Δ.Σ. του κυνηγετικού συλλόγου Αμαλιάδας».

Όλη η επικαιρότητα