Ηλεία

Αθωωτική για κατάληψη στην Εφορία Αμαλιάδας…

Αθωωτική ήταν η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για τους αγρότες που κατηγορούνταν για κατάληψη της ΔΟΥ Αμαλιάδας το 2014.

Λόγω θανάτου ενός εκ των αρχικών κατηγορουμένων και σοβαρότατου προβλήματος υγείας ενός άλλου, κατηγορούμενος χθες ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος, ο οποίος και αθωώθηκε.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΟΑΣΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θανάση Βομπίρη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η τότε Κυβέρνηση επιχείρησε να ψηφίσει έναν νόμο για να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας.

Με τους αγώνες που κάναμε τότε, καταφέραμε και με την επόμενη κυβέρνηση να έχουμε αφορολόγητο στα 8.600 ευρώ και σήμερα έχει φτάσει στα 7.700 ευρώ και σήμερα είμαστε πάλι εδώ για αυτό το σκοπό. Εμείς, όπως και τότε, θα βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους για αγώνα. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί κάτι. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι αγρότες. Ο αγώνας συνεχίζεται…».

Πάντως, στις 12 Μαΐου για κινητοποίηση, αυτή τη φορά στο Λατίφι το 2017, δικάζονται 6 αγρότες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών

Όλη η επικαιρότητα