Αχαϊα

Αιγιάλεια: Drone της 6ης ΕΜΑΚ στις έρευνες για την ηλικιωμένη – 9η ημέρα αναζητήσεων

Για ένατη ημέρα σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονη Αρετής Μιχαλοπούλου, που αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη, από το χωριό Κρήνη του Δήμου Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» εκτός από τον σκύλο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας στην επιχείρηση αναζήτησης θα συνδράμει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) της υπηρεσίας.

Παράλληλα με τις έρευνες το drone θα πραγματοποιεί και περιπολίες  καθώς σήμερα η Ανατολική Αχαΐα, συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές με υψηλό δείκτη κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

“Είναι αδύνατον να αντέξει νηστική και χωρίς νερό”

Ο γιος της ηλικιωμένης αγνοούμενης μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί η μητέρα του. «Δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για το που μπορεί να πήγε, για το που βρίσκεται. Έχουμε ψάξει όλη τη γη. Τώρα, περιμένουμε να έρθει ο σκύλος εύρεσης θανόντων, μήπως μπορέσουμε να την εντοπίσουμε κάπου»  δήλωσε στην «Π» ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, γιος της αγνοούμενης .

ΈΡΕΥΝΕΣ

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έχουν ερευνήσει πιθανά και απίθανα σημεία διαφυγής της μητέρας του, που πάσχει από Αλτσχάιμερ «Δεν είχε κάνει άλλη απόπειρα να φύγει. Εδώ γύρω από το σπίτι βρισκόταν. Πήγαινε στις αδελφές μου, που είναι δίπλα από το σπίτι μας» λέει ο κ. Μιχαλόπουλος.

Στο πλευρό του, εκτός από τις αρχές βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού, που εθελοντικά συγκρότησαν ομάδες αναζήτησης προκειμένου όπως είπαν χαρακτηριστικά  «να βρεθεί η γιαγιά Αρετή». Η ηλικιωμένη όπως λένε, όσοι την γνωρίζουν, είναι  ένα άνθρωπος ιδιαιτέρως αγαπητός και για το λόγο αυτό,  η εξαφάνιση της θορύβησε και κινητοποίησε τους συγχωριανούς της.

ΑΓΩΝΙΑ

Οι έρευνες πραγματοποιούνται σε μια ακτίνα περίπου 5χλμ  με τις ελπίδες των παιδιών και των συγγενών της να εντοπιστεί ζωντανή να εξανεμίζονται. «Ένας άνθρωπος στην ηλικία της μητέρας μου είναι αδύνατον να αντέξει νηστική και χωρίς νερό .Έχουμε ψάξει όλο τον τόπο, δεν έχουμε άλλες ιδέες για το που μπορεί να πήγε», λέει ο κ. Μιχαλοπουλος.

Η απουσία της 88χρονης έγινε αντιληπτή το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όταν σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο,  την αναζήτησε η αδελφή του στο σπίτι τους και δεν τη βρήκε. Άμεσα άρχισαν τις έρευνες και ενημέρωσαν την Αστυνομία για την εξαφάνιση της. Υπενθυμίζεται πως για την ηλικιωμένη έχει εκδοθεί silver alert.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί η συνδρομή του σκύλου εντοπισμού θανόντων ατόμων της 1ης ΕΜΑΚ.

Πηγή: pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα