Αχαϊα

Αιματηρή συμπλοκή στον κόμβο Κουρτέση: Αποφυλάκιση και νέα τροπή!

Ηµέρα αποφυλάκισης ήταν η χθεσινή για τον 31χρονο Ν.Μ., που συµµετείχε στην αιµατηρή εµπλοκή στον κόµβο Κουρτέση, η οποία στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο Μάριο Μετάι!

Το φονικό στις 25 Ιανουαρίου είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Πάτρας. Ολοι οι εµπλεκόµενοι σήµερα παραδέχονται ότι θα µπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφού οι διαφορές των δυο εµπλεκοµένων πλευρών δεν δικαιολογούσαν την αφαίρεση µιας ζωής…

Ο 31χρονος Ν.Μ. φέρεται συνεργός του 27χρονου δράστη της δολοφονίας. όµως, από την πρώτη στιγµή, κατά την ανάκριση, είχε υποστηρίξει ότι κυνηγήθηκαν από το θύµα και τον αδερφό του και βρίσκονταν σε καθεστώς άµυνας, αλλά χωρίς να έχουν πρόθεση και λόγο να σκοτώσουν. Ο συνήγορος του 31χρονου Χρήστος Τσόγκας στις 19 Φεβρουαρίου κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, βασιζόµενος σε συλλεγέντα στοιχεία που άφηναν πολλές ελπίδες να γίνει δεκτή η αίτηση.

Πράγματι, χθες η δικαστική διάταξη δικαίωσε τον πελάτη του, αφού δέχεται ότι ο κατηγορούµενος ήταν σε καθεστώς άµυνας και δεν σκόπευε να φονεύσει, ούτε προέτρεψε τον φίλο του να πράξει κάτι τέτοιο. Η ίδια διάταξη αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, ότι δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον αποφυλακισθέντα για την κατηγορία του φόνου. Οι περιορισµοί που τέθηκαν από την διάταξη του ανακριτή αφορούν µόνο το αδίκηµα της οπλοχρησίας, που υφίσταται σε βαθµό πληµµελήµατος.

Ο έµπειρος δικηγόρος Χρήστος Τσόλκας σχολιάζοντας τη χθεσινή εξέλιξη, υπογράµµισε: «Πρόκειται για απόλυτη δικαίωση του πελάτη µου και αποδεικνύεται ότι δεν είχε την παραµικρή σχέση µε το τραγικό συµβάν. Οι αποδείξεις, φυσικά, έρχονται µετά τη σχολαστική έρευνα του ανακριτή, ο οποίος αξιολόγησε πραγµατικά στοιχεία και έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη µου…».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα