Μπάσκετ

Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Γ.Ε.Π. Ηρακλής: Έναρξη νέας σεζόν

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ο Ηρακλής Πύργου είναι το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό σωματείο Καλαθοσφαίρισης στην πόλη του Πύργου, με επιτυχίες και διακρίσεις σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, με έμφαση στην ανάδειξη του ταλέντου των νέων αθλητών της περιοχής και την παροχή ευκαιριών σε όλους για αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Πραγματικό φυτώριο ταλαντούχων παικτών με γνωστότερο τον διεθνή Παναγιώτη Βασιλόπουλο, τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εφήβων Διονύση Τάταρη, αλλά και πολλούς άλλους καλαθοσφαιριστές (όπως Διαμαντόπουλος, Κουτσόπουλος, Συνετός, Τρυφωνόπουλος) που διακρίνονται τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Πρωταρχικός
στόχος της ακαδημίας μπάσκετ του Ηρακλή ήταν και παραμένει τα παιδιά να
ευχαριστιούνται το μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώσουν χαρακτήρα
που να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η
κοινωνικότητα, ο αυτοέλεγχος και η ομαδικότητα. Τα παιδιά μαθαίνουν να
συναγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες, όπου η νίκη και η ήττα είναι μέρος
του αγώνα και αποκτούν εφόδια, όχι μόνο στην πορεία τους στο μπάσκετ,
αλλά και γενικότερα στη ζωή τους.

Επιπλέον στόχοι είναι: 1. η επιστημονικά υποστηριζόμενη εκμάθηση της τεχνικής και της τακτικής του αθλήματος,  2. η ουσιαστική κατανόηση από τα παιδιά των κανονισμών του μπάσκετ, 3. η απόκτηση σωστών βάσεων, αντιλήψεων, εφοδίων και φίλαθλης συμπεριφοράς, 4. η σωστή αξιοποίηση των ταλέντων και η πλήρης προετοιμασία τους για τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας και τις λοιπές αγωνιστικές ομάδες του Συλλόγου. 
Στην Ακαδημία διδάσκουν μόνο πτυχιούχοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής με εμπειρία στην προπονητική και την εκπαίδευση με εγνωσμένη παιδαγωγική κατάρτιση. Η κατανομή των παιδιών  γίνεται σε τμήματα ελεγχόμενου αριθμού και ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των κινητικών δεξιοτήτων τους. Χρησιμοποιούνται οι πιο σύγχρονες προπονητικές και παιδαγωγικές μέθοδοι ενώ παρέχεται όλος ο απαραίτητος αθλητικός εξοπλισμός.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Ταυτόχρονα με το αθλητικό κομμάτι, η ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Ηρακλή φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εστία επανεκκίνησης της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας, να διαμορφώσει αξίες και σωστά πρότυπα σε έναν τόπο που δοκιμάζεται από την απαξίωση και την αδιαφορία. Αποσκοπεί στο να αποτελέσει έναν ισχυρό πυρήνα που θα ενθαρρύνει τα μέλη της τοπικής κοινωνίας να διεκδικήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους δίνοντάς τους ευκαιρίες και ερεθίσματα για κάτι καλύτερο. Μέσα στους στόχους μας, η διάσωση και  ανάδειξη του Δημοτικού Κλειστού Σταδίου, ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα κλειστά γήπεδα στη χώρα, με τη δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να το στηρίξει αλλά και μιας ομάδας αντάξιας της πρωτεύουσας του νομού. Φιλοδοξούμε να λειτουργούμε με αξίες και πρότυπα εφάμιλλα της ιστορίας και των δυνατοτήτων της περιοχής μας, με στόχο την ουσία και όχι τον εντυπωσιασμό. Σας περιμένουμε για να κάνουμε πράξη ένα βήμα προς το καλύτερο για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης της Γ.Ε.Π. Ηρακλής διδάσκουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής:
Διαμαντόπουλος Σάκης

Γρηγοριάδης Σταύρος

Νικολόπουλος Φώτης
Ζάγκλης Διονύσης
Λόλας Χάρης

Τεχνικός Διευθυντής:
Διαμαντόπουλος Σάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Διαμαντόπουλος Σάκης     697 3033 677
 
Γρηγοριάδης Σταύρος        697 2148 776

Νικολόπουλος Φώτης         697 7794 924 

Ζάγκλης Διονύσης               697 2815 140
Λόλας Χάρης                         697 4331 572

https://iraklispyrgoubc.blogspot.com/

Γ.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!

Όλη η επικαιρότητα