Ηλεία Συνεντεύξεις

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: «Η Ηλεία πλεονεκτεί σοβαρά στα νέα δεδομένα που επιβάλλει στον τουρισμό η πανδημία»

-«Να γιορτάζετε τη ζωή» το moto του φετινού καλοκαιριού στο Aldemar της Σκαφιδιάς
-«Ο Ιούνιος θα είναι ζημιογόνος, αλλά απαραίτητος για να φτιάξουμε τη μαγιά για μια καλύτερη σεζόν στη συνέχεια»
-«Λόγω πανδημίας ο τουρισμός θα αλλάξει μοντέλο για πάντα»
– «Ο κόσμος θα αρχίσει να ζητάει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ κοινωνίας – ανθρώπου – περιβάλλοντος»

Σε μεγάλο στοίχημα για την χώρα εξελίσσεται η φετινή τουριστική σεζόν εν μέσω πανδημίας και με δεδομένο το περσινό αρνητικό ρεκόρ για τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα ξεκίνησε την φετινή σεζόν με στόχο να φτάσει στο 40-50% της κίνησης του 2019 (σ.σ. χρονιά ρεκόρ για επισκέπτες και έσοδα) και να μπορέσει να παραμείνει αγαπημένος, ασφαλής, προορισμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες, σε μια περίοδο που όλα μοιάζουν ρευστά…

Μερικές ημέρες πριν τελειώσει ο Μάιος είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον κλάδο του Τουρισμού και των Ξενοδοχείων όπως διαμορφώνεται φέτος –δεύτερη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας- συναντώντας προ μερικών ημερών τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου «Aldemar», Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

Η συνάντηση έγινε στη Aldemar Olympian Village, στην Σκαφιδιά όπου το moto «Να γιορτάζετε τη ζωή», είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει την λειτουργία του.

Συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου «Aldemar», στον Γιώργο Γουβιά

Ποια είναι τα δεδομένα για την φετινή τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι;
Τα δεδομένα έως τώρα (σ.σ. η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2021), δεν διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με τα περσινά. Και αυτό οφείλουμε να το λέμε από την αρχή για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις από το κλίμα ευφορίας που διαρρέει αλλά δεν συνοδεύεται με πραγματικά δεδομένα.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι όσο οι εμβολιασμοί ακολουθούν το ρυθμό που έχουν και όσο το (επιδημιολογικό) προφίλ της χώρας βελτιώνεται θα έχουμε πάλι μια ομαλοποίηση της κίνησης και της επισκεψιμότητας.

Το πρόβλημα μας σήμερα είναι να φτιάξουμε πρώτα… τη «μούρη» μας! Το δεύτερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι ότι κανένας δεν ταξιδεύει αν δεν έχει το κίνητρο… και στη δική μας περίπτωση το κίνητρο μπορεί να συνοδεύεται από στήριξη των αεροπορικών εταιρειών για να κινήσουν πάλι τα προγράμματα τους. Είναι κάτι που κάνουν όλοι οι ανταγωνιστές μας και πρέπει να το κάνουμε κι εμείς ως χώρα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να τους λέμε «ελάτε γιατί είμαστε έτοιμοι». Η ερώτηση θα είναι πάντα «τι μου δίνεις για να έρθω;»…

Σε τι ποσοστό εκτιμάται ότι θα κινηθεί η σεζόν –σε σχέση με αυτή του 2019- και ποια η άποψη σας για την πιθανολογούμενη επέκταση της τουριστικής σεζόν;

Η επέκταση είναι ένα ευχολόγιο που το άκουγα και πέρυσι και τα` ακούω και φέτος. Οι γνώστες της αγοράς απαντούν με δυο δεδομένα. Πρώτο ότι τα σχολεία ξεκινούν μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε πάνε οι οικογένειες. Αμέσως μετά, αυτό που έχουμε είναι μια κατηγορία πελατών μεγαλύτερης ηλικίας που διαθέτουν και πιο «μαζεμένα» βαλάντια, αλλά θα επιλέξουν στη βάση της τιμής. Η επέκταση λοιπόν θα πρέπει να έχει μια λογική σε αυτή τη τιμή τι όγκο χρειάζομαι για να μπορώ να πω ότι αξίζει για να δουλεύουμε.

Συνήθως αυτά τα «μαθηματικά» για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δουλεύουν. Δουλεύουν σε χώρες της Βορείου Αφρικής, ενδεχομένως για την Τουρκία και χώρες που μπορούν να κρατήσουν τα κόστη τους χαμηλά και που έχουν καλύτερες καιρικές συνθήκες την περίοδο που στην Ευρώπη αλλάζει ο καιρός.

Άρα η επέκταση δεν προκύπτει, δεν είμαστε έτοιμοι. Αλλά θα μπορούσαμε σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας να σχεδιάζουμε μια τέτοια επέκταση με ορίζοντα το 2024-25 αφού χρειάζεται χρόνος για να βγάλεις ένα τέτοιο προφίλ.

Όσον αφορά τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών και το γεγονός πως δεν ακολουθείται από την Ευρώπη ενιαία τουριστική πολιτική αφού όλα εξαρτώνται από τα κρούσματα και το ιικό φορτίο κάθε χώρας με συνέπεια κάθε κράτος να εφαρμόζει δικά του υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες;

Γενικά υπάρχουν πολλές ακυρώσεις πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για τις αρχές Ιουνίου που μεταφέρονται προς τα τέλη του μήνα κι αυτό ήταν κάτι που μάλλον έπρεπε να το περιμένουμε. Αρά, μιλώντας επιχειρηματικά, ο Ιούνιος θα είναι ζημιογόνος, αλλά απαραίτητος για να φτιάξουμε τη μαγιά και το κλίμα για να πάμε σε μια καλύτερη σεζόν στη συνέχεια.

Η Ελληνική αγορά δείχνει και πάλι ότι θα μας τιμήσει και κυρίως δείχνει ότι το κομμάτι της Ηπειρωτικής Ελλάδας για πολλούς που μένουν στο κέντρο της χώρας θα είναι προτεραιότητα τους, με την νησιωτική Ελλάδα να έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις τους.

Ποιες είναι οι γενικότερες αλλαγές που θα προκύψουν στη συνέχεια για τον τουρισμό λόγω της πανδημίας;

Η αίσθηση μου είναι ότι ο τουρισμός θα αλλάξει μοντέλο για πάντα. Άλλαζε και πριν απλά ο κορωνοιός έχει επισπεύσει αυτές τις αλλαγές. Δεν έχει να κάνει με ποσοτική αντιμετώπιση όσο με το διαχωρισμό ζωνών. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που προσανατολίζονται στον μαζικό τουρισμό, με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κι αυτές που -από την φέρουσα ικανότητα τους για τροφή, νερό, πληθυσμό- λένε ότι θέλουμε λιγότερους και καλύτερους. Γνώμη μου είναι πως αυτό ήταν και γίνεται περισσότερο, πλέον, αντιληπτό. Άρα από δω και στο εξής πιστεύω ότι θα έχουμε μια διαφοροποίηση, θα δει κάνεις το μαζικό μοντέλο να χτυπιέται κι από μια άλλη συνθήκη που έχει να κάνει με τη δυνατότητα να παραμένουν στους αιθέρες όλες αυτές οι αεροπορικές εταιρείες αφού το πλήγμα από την πανδημία ήταν και γι` αυτές πολύ σημαντικό.

Επίσης οι όροι βιωσιμότητας που θα αρχίσουν να απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο -που θα έπρεπε να μας απασχολούν κατά προτεραιότητα- θα δείτε ότι θ` αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο κόσμος όχι μόνο ως επισκέπτης/τουρίστας αλλά συνολικά στη ζωή του. Αυτό που θα αρχίσει να ζητάει ο κόσμος θα είναι μια μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ της κοινωνίας, του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Εδώ, στην Ηλεία, σε όλα τα παραπάνω, πλεονεκτούμε σοβαρά. Σίγουρα πρέπει να γίνουν πράγματα αλλά σε κάθε περίπτωση πλεονεκτούμε σοβαρά. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή το κέντρο της Ελλάδας μετατοπίζεται σε περιοχές όπως είναι η Ηλεία.

Σε αυτά που αναφέρεται ότι πρέπει να γίνουν συμπεριλαμβάνονται και έργα – υποδομές όπως το Πάτρα – Πύργος και ένα αεροδρόμιο;

Ένα επόμενο βήμα θα ήταν το αεροδρόμιο. Η διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας δε σημαίνει ότι δεν μπορεί ή δεν έπρεπε να έχει γίνει και του Αράξου. Είναι εύκολο να γίνει, είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο δε γίνεται… να συμπληρώσω μόνο ότι το αεροδρόμιο του Αράξου με τον αεροδιάδρομο που διαθέτει η εξέλιξη του σε ένα κανονικό αεροδρόμιο είναι πολύ πιο εύκολη απ` ότι φανταζόμαστε. Αγγίζει δε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος δυνητικής πελατείας απ` ότι αυτό της Καλαμάτας.

Για το δρόμο είναι μεγάλο γεγονός ότι ξεμπλόκαρε από ια τελματωμένη διαδικασία. Θεωρώ ότι αεροδρόμιο και δρόμος θα φέρουν πίσω σε όλο τον άξονα της Δυτικής Ελλάδας την δυναμική που πρέπει να έχει. Τα παραλιακά μέτωπα της Δυτικής Ελλάδας είναι καλύτερα από της Μεσσηνίας. Η Μεσσηνία έχει άλλες χάρες. Ο συνδυασμός και των δυο για εμάς είναι πλεονέκτημα αφού –κακά τα ψέματα- το Aldemar Σκαφιδιάς τροφοδοτείται και από το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Απλά βρίσκω αδικία, μικροπολιτικές ή μικρόνοες αντιμετωπίσεις να μην αφήνουν να γίνονται τα έργα νωρίτερα.

Όλη η επικαιρότητα