Business Stories WEB tv Ηλεία Πρόσωπα Ηλείας

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: «Να εισακούεται ο κλάδος μας για καλύτερες αποφάσεις» (vid)

Τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts στην ΟΡΤ ως υποψήφιος στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Για την διαδικασία και την κρισιμότητα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts (και μέλος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα), Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος θα είναι υποψήφιος στην κατηγορία 5*,4* και 3* ξενοδοχειακών μονάδων της Γεωγραφικής Ενότητας Πελοποννήσου-Ελαφονήσου (2η Εκλογική Ομάδα) όπου εκλέγονται συνολικά 3 Σύμβουλοι (2 στις κατηγορίες ξενοδοχείων 5*, 4* & 3* και 1 στις κατηγορίες ξενοδοχείων 2* & 1 *).

Οι εκλογές (θα γίνουν μέσω διαδικτύου), ιδιαίτερα κρίσιμες για τον πληττόμενο κλάδο του τουρισμού, θα αναδείξουν τους νέους αντιπροσώπους στο Δ.Σ. του Φορέα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια…

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως «Την φετινή χρονιά έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να πιάσουμε τον στόχο για κίνηση της τάξης του 40-50% του καλοκαιριού του 2019. Φαίνεται ότι είμαστε κοντά και ότι θα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την φετινή χρονιά επιτυχημένη. Υπήρξε μία συντονισμένη προσπάθεια από τους επαγγελματίες, μία εξαιρετική σχέση με τον απελθόντα Υπουργό τουρισμού κύριο Θεοχάρη και μία σοβαρή προσπάθεια από το ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Δημιουργήθηκε μία βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να υπάρξει σκληρή εργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Η τελευταία ηγεσία του υπουργείου τουρισμού ακολούθησε έναν καλύτερο δρόμο με συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και συντονισμό από το γραφείο του Πρωθυπουργού για πράγματα για τα οποία εμείς οι ξενοδόχοι μιλάμε κατά καιρούς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και ο νέος υπουργός θα κινηθεί στις ίδιες γραμμές και θα συνεργαστεί με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου».

«Να μην χαθεί η ευκαιρία ανάδειξης της Περιφερειακής ξενοδοχίας»…

«Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί ως ευκαιρία είναι ότι αναγνωρίζεται πλέον ο περιφερειακός ρόλος της ξενοδοχίας. Είναι άλλο να μιλάμε για την ξενοδοχία της Κρήτης άλλο για αυτήν της Πελοποννήσου και άλλο για αυτήν του βουνού ή του νησιού.

Έχουμε πολλά για τα οποία πρέπει να υπάρχει χειρισμός σε περιφερειακό επίπεδο. Και ο κλάδος μας να εισακούεται όχι με την έννοια ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα αλλά με τη βάση ότι έχουμε ένα εύρος που μπορεί να επιφέρει καλύτερες αποφάσεις από αυτούς που θα κληθούν να τις πάρουν. Πρέπει να εξειδικεύσουμε ότι κάποιες φορές το μήνυμα που στέλνουμε δεν εκπέμπεται καθαρά και δεν φτάνει στα σωστά αυτιά την ώρα που πρέπει.

Οι προσπάθειες που έκανε φέτος το ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ήταν συλλογικές, έγιναν κάποιες αλλαγές όπως στην απασχόληση και στην επιβίωση κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που απαρτίζουν το σύνολο του κλάδου.

Αυτές οι κινήσεις πρέπει να συνεχίζονται στη λογική ότι πάντα όλοι πρέπει να αποφασίζουν για την τύχη όλων. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αποδρομή μιας κακιάς συνήθειας και στην είσοδο μιας συλλογικότητας που θα μας είναι πολύ χρήσιμη στο επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος.

«Δεν μπορεί να μεταφερθεί η έδρα του Ολυμπισμού»

Μιλώντας για την Ηλεία ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε πως «Ο πλούτος του τόπου είναι υπαρκτός. Η αγάπη για τον τόπο καμιά φορά μπερδεύεται με την αίσθηση κυριότητας του τόπου. Δεν έχουμε κυριότητα, μας φιλοξενεί ο τόπος και θα πρέπει να φροντίσουμε το φυσικό του περιβάλλον να μένει ακέραιο γιατί είναι ο χώρος φιλοξενίας, είναι αυτό που πουλάμε.

Πρόσφατα έμαθα ότι έρχεται η Microsoft να κάνει ένα έργο στην Αρχαία Ολυμπία και θα έχει τελικά έδρα στην Αθήνα. Αυτό δεν θα έπρεπε να το επιτρέψουμε, δεν μπορεί να μεταφερθεί η έδρα του Ολυμπισμού. Πρέπει να επαναφέρουμε στην τάξη όλους όσοι διεκδικούν μέρος της αίγλης της περιοχής.

Έχουν κάνει σοβαρή προσπάθεια οι επαγγελματίες του χώρου, έχουν δείξει ότι η ποιοτική αναβάθμιση είναι μέρος της κουλτούρας τους. Αυτό πρέπει να το κάνουμε βίωμα και για τους άλλους. Δεν μπορούμε μόνο να λέμε ότι είμαστε την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά να διαφυλάξουμε και την αίγλη της».

«Θα δώσω τη μάχη για να δείξω ότι το δικό μου σπίτι δεν είναι φτωχότερο από του γείτονα»

Για την υποψηφιότητά του και την πιθανότητα να είναι αυτός ο επικεφαλής του νέου διοικητικού συμβουλίου ο κύριος Αγγελόπουλος τόνισε πως «Είμαι ήδη μέλος -επι τρεις θητείες- του διοικητικού Συμβουλίου και επέλεξα τώρα να εκπροσωπήσω την Πελοπόννησο. Το τι νιώθει ο καθένας σαν σπίτι του το ορίζει οι μάχες που είναι διατεθειμένος να δώσει γι` αυτό. Εγώ είμαι διατεθειμένος να δώσω αυτή τη μάχη γιατί έχει έρθει η ώρα να δείξω ότι το δικό μου σπίτι δεν είναι φτωχότερο από του παραδίπλα».

Όλη η επικαιρότητα