Κινηματογράφος

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή είναι η άγνωστη σωσίας της

Μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό! Ο λόγος για τη Μίτσυ Καρρά, που ντούμπλαρε σε ταινίες την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Μίτσυ Καρρά, όπως ήταν το καλλιτεχνικό όνομα της Δήμητρας Καπετανοπούλου, σε συνέντευξή της το 1960 στην εφημερίδα «Απογευματινή», μιλούσε για τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι».

Λόγω του ότι η δημοφιλής ηθοποιός ήταν έγκυος στο γιο της Γιάννη και η κοιλιά της είχε αρχίσει να φαίνεται πολύ, είχαν ζητήσει από το μοντέλο με την καταπληκτική ομοιότητα μαζί της, να την αντικαταστήσει σε κάποια μακρινά πλάνα.

Έτσι και έγινε, χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.

«Τότε η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) ήταν έγκυος στο Γιάννη της, στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα», είχε εξομολογηθεί η Μίτσυ Καρρά.

Πώς ήταν όμως να συνεργάζεται με μια από τις μεγαλύτερες σταρ; «Μοναδική εμπειρία. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη. Ήταν μαζί και ο σύζυγός μου και τα παιδιά μας, οπότε για μένα ήταν ένας συνδυασμός εργασίας και διακοπών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επόμενη ταινία που χρειάστηκε να ντουμπλάρει την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», η οποία γυρίστηκε στο Βόλο.

«Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή» του κινηματογράφου», είχε δηλώσει η Μίτσυ Καρρά.

Πηγή: Ελληνικός Κινηματογράφος

Όλη η επικαιρότητα