Ηλεία

Αλλάζει όψη η Ζαχάρω- Ξεμπλόκαραν το «κλειστό» και το Πολύκεντρο

Έργα τα οποία θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και θα οδηγήσουν τον δήμο Ζαχάρως στο σωστό δρόμο, αυτόν της ανάπτυξης, βρίσκονται σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής Κώστα Αλεξανδρόπουλο σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και βασικός στόχος όσων δουλεύουν στο δήμο για την ολοκλήρωσή τους είναι να προσφέρουν στους πολίτες έργα τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τρία έργα που οι υπεύθυνοι του δήμου κατάφεραν ύστερα από σημαντικές προσπάθειες να απεγκλωβίσουν από καθετί γραφειοκρατικό που τα καθυστερούσε, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να δημιουργηθούν έργα που οι πολίτες θα χαρούν. Πρώτο σημαντικό έργο είναι αυτό του κλειστού γυμναστηρίου που δημοπρατήθηκε μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, με τη διεκδίκηση για την ολοκλήρωση του να γίνεται από πέντε εργολάβους, με έναν να καταφέρνει να προσφέρει ποσοστό έκπτωσης 33%.

Ο δήμος έχει καλέσει τον προσωρινό ανάδοχο προκειμένου να γίνουν οι διαβουλεύσεις πριν την εγκατάστασή του. Στόχος του δημάρχου να υπερκεραστούν όλα τα εμπόδια και το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, εκτιμώντας πως υπάρχει ηθική υποχρέωση προς τους δημότες και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Γιώργο Δαΐκο, πού είναι ο δωρητής της έκτασης και όντας πλέον υπερήλικας περιμένει το έργο να ευοδωθεί.

Το δεύτερο έργο ξεκαθαρίστηκε ύστερα από προδικαστικό έλεγχο και απόφαση του διοικητικού εφετείου Πατρών, με την οποία επελέγη ο δεύτερος από τους δύο εργολάβους για την κατασκευή του έργου «Πολύκεντρο» με προϋπολογισμό 1.350.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όσον αφορά το τρίτο έργο που φαίνεται να κυλάει ομαλά, είναι αυτό της τηλεμετρίας. Πρόκειται για σημαντικό έργο ψηφιακής τεχνολογίας που θα ελέγχει όλο το σύστημα του δικτύου ύδρευσης και θα δίνει εικόνα στην αρμόδια υπηρεσία για οποιαδήποτε βλάβη θα συμβαίνει στο σύστημα ύδρευσης, για αυξήσεις και μείωσης πίεσης καθώς και για υδροκλοπές που αποτελούν συχνό φαινόμενο στον δήμο.

«Σιγά-σιγά ο δήμος αρχίζει να ανασυγκροτείται μετά την ταλαιπωρία του για πάνω από 10 χρόνια. Παρακολουθούμε και δίνουμε μεγάλο αγώνα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε διάφορα προγράμματα που θα βοηθήσουν στο να βρει ο δήμος το δρόμο του προς την ανάπτυξη», τόνισε κλείνοντας ο δήμαρχος Ζαχάρως.

Όλη η επικαιρότητα