Ηλεία

Αλλάζει όψη το Δημοτικό στάδιο Ζαχάρως

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ασφαλτική στρώση στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Ζαχάρως, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Συγκεκριμένα, το δημοτικό στάδιο Ζαχάρως, πρώην Εθνικό Στάδιο Ζαχάρως, αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο του δήμου, και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, εγκαταστάσεις στίβου, κερκίδες, αποδυτήρια και αίθουσα γυμναστηρίου. Αποτελώντας κέντρο για μια πληθώρα από αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και το κυριότερο κέντρο άθλησης των κατοίκων, το δημοτικό στάδιο αφορά ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των συμπολιτών μας, αυτό της άθλησης και σωματικής υγείας και ευεξίας.

Με την χρηματοδότηση του έργου, της τάξεως των 50.000 ευρώ, θα πραγματωθεί η αναβάθμιση και βελτίωση του χώρου του στίβου, με την διάστρωση ασφαλτικής στρώσεις.

Επίσης, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, Κώστα Αλεξανδρόπουλου, και απόφαση της οικονομικής επιτροπής, ο δήμος θα προμηθευτεί ποσό ύψους 95.755 ευρώ, μέσω διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού,  με σκοπό την βελτίωση των αθλητικών υποδομών και συγκεκριμένα του ταρτάν στην περιοχή στίβου.

Με την συγκεκριμένη προμήθεια πρόκειται να επιλυθούν οι λειτουργικές ανάγκες του στίβου, ο οποίος στην παρούσα κατάσταση του, δεν διαθέτει τον απαιτούμενο απορροφητικό τάπητα, που απαιτείται τόσο για την προπόνηση όσο και για την προετοιμασία των αθλητών.

Τα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση της υφιστάμενης αθλητικής υποδομής του στίβου,του Δημοτικού Σταδίου Ζαχάρως, που αποτελεί τον κυριότερη αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Ζαχάρως.

Όλη η επικαιρότητα