Super league

Αλ. Καλογερόπουλος: Πρωταθλητής Ελλάδας στα 17 ο Ανδραβιδαίος στόπερ

To πρόσωπο των ημερών έχει γίνει μετά το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη που μπήκε αλλαγή στο 77΄, και αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ως βασικός πλάι στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ανδραβιδαίος στην καταγωγή, Αλέξης Καλογερόπουλος!

Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία για ένα παιδί ηλικίας 16 ετών και 9 μηνών, είναι ότι πανηγύρισε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης το πρώτο του επαγγελματικό πρωτάθλημα! Και μπορεί να μην έπαιξε έστω αλλαγή κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει αυτή τη μεγάλη στιγμή που έζησε αυτό το παιδί, που πριν δυο χρόνια έπαιζε στην Δάφνη Ανδραβίδας!

Ο γεννημένος στις 26 Ιουλίου 2004 σέντερ μπακ «ξεπήδησε» από τις ακαδημίες της Δάφνης Ανδραβίδας και άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε αυτές του Αστέρα Τρίπολης, πριν τον δουν τα «λαγωνικά» του Ολυμπιακού και το φέρουν στο «λιμάνι»! Έτσι ο μικρός με το πείσμα του και τη σκληρή δουλειά, έδωσε την δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να το εμπιστευτεί! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην εικοσάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, ανάμεσα στα 19 μεγαθήρια του Ολυμπιακού ο μόνος μικρός που υπήρχε, ήταν ο Αλέξης!

Κι ο μικρός κολύμπησε…

Αυτό κι αν θέλει άντερα. Του έδωσε την ευκαιρία ο κόουτς να ζήσει κάτι που ονειρευόταν ότι θα συμβεί μετά από χρόνια, αλλά αυτό δεν του έκοψε τα πόδια. Αντίθετα, τον γείωσε στο χορτάρι. Μπήκε στο γήπεδο με τον δάσκαλο Σωκράτη δίπλα του , κι έπαιξε λες και ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά. Σε καμία περίπτωση δεν φανέρωσε την εικόνα ενός ψαρωμένου πιτσιρικά που αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Ήταν σοβαρός, συνεπής στα καθήκοντά του, τακτικά σωστός. Και ταχύτητα έδειξε ότι διαθέτει και το χώρο ευθύνης του ξέρει να καλύπτει με επιτυχία. Ο μικρός με τα 187 εκατοστά μπόι, έδειξε πως πέρα από σωματικά προσόντα και ποδοσφαιρική αντίληψη, διαθέτει και το κατάλληλο τσαγανό. Τι θα του ξημερώσει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Υ

πήρξαν κι άλλοι πιτσιρικάδες που ήρθαν από τη δεύτερη ομάδα και έκαναν ντεμπούτο ξαφνικά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Γιατί; Επειδή δεν είχαν διάρκεια. Από την εποχή του Νικλητσιώτη μέχρι σήμερα αρκετά παιδιά από τα τμήματα υποδομής, πήραν ευκαιρίες, άφησαν υποσχέσεις, αλλά στην πορεία το… έχασαν. Ή για να το γράψουμε πιο σωστά, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη φανέλα του Ολυμπιακού και να την κάνουν δική τους. Τους έπεσε μεγάλη και βαριά. Αν μη τι άλλο, είναι πολύ θετικό για τον Καλογερόπουλο ότι έδειξε να διαθέτει ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν δουλεύει με αυτά τα νέα παιδιά επειδή απλά κάτι έχει δει και θέλει να το αναδείξει. Κρίνει ότι θα πρέπει να τονώσει το ντόπιο στοιχείο. Και για να δημιουργήσει σταδιακά τον επόμενο κορμό της ομάδας, αλλά και για να γεμίσει με περισσότερους Έλληνες την ευρωπαϊκή λίστα που ήταν λειψή ακριβώς γι’ αυτό το λόγο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Πορτογάλος κόουτς δεν κάνει τίποτα τυχαία, ούτε για το “σήμερα” ούτε για το “αύριο” του Ολυμπιακού, οπου ο Αλέξης Καλογερόπουλος, έχει σίγουρα θέση.

Όλη η επικαιρότητα