Ηλεία

Αμαλιάδα: Γάμος με φουστανέλες στο Αυγείο!

Το Αυγείο του δήμου Ήλιδας από το πρωί του Σαββάτου ήταν στο πόδι για τον γάμο της χρονιάς που θα γινόταν το απόγευμα, τον γάμο δύο ανθρώπων που επέλεξαν να παντρευτούν συνοδεία παραδοσιακού συγκροτήματος ενώ ο γαμπρός το διασκέδασε πυροβολώντας  στον αέρα, με κουμπούρια και καριοφύλλια, φυσικά άσφαιρα.

Πρωταγωνιστές της όμορφης βραδιάς ο γαμπρός Αντώνης Ζαφειράκης έμπορος από την Αμαλιάδα και νύφη η Γιαννοπούλου Ιωάννα από το Αυγείο. Και τα δύο νέα παιδιά ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Αυγείο.

Ο γαμπρός πήγε στο σπίτι της νύφης συνοδευόμενος από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «Τερψιχόρη» (με την καθοδήγηση της κ. Γεωργίας Λάττα). Από εκεί έφερε την πανέμορφη νύφη στην εκκλησία ενώ στη διαδρομή ακούγονταν παραδοσιακά τραγούδια γάμου «ντυμένα» με παραδοσιακούς χορούς. Επίσης στην διαδρομή  μέχρι την εκκλησία ο γαμπρός και δύο τρεις φίλοι του με έριχναν στον αέρα με κουμπούρια και καριοφύλια (άσφαιρα, με μέτρα ασφαλείας). Στο γάμο το παρών έδωσαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Το βράδυ στήθηκε μεγάλο γλέντι στο Τζαμί Village μέχρι νωρίς τα ξημερώματα. Ήταν ένας γάμος που σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό στο Αυγείο.

Όλη η επικαιρότητα