Ηλεία

Αμαλιάδα: Ξέχασαν τις… κορωνοπροφυλάξεις και το πλήρωσαν «χρυσό» – Τσουχτερά πρόστιμα σε οίκο ανοχής

Επέβαλλαν πρόστιμο και για τη… μουσική!

Ένας έλεγχος ήταν ικανός να τα… γκρεμίσει όλα στην κυριολεξία!

Αναφερόμαστε στον προ ημερών έλεγχο για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό που έγινε σε οίκο ανοχής στην Αμαλιάδα, όπου σήμανε αρκετές… «καμπάνες» για υπευθύνους, για εργαζόμενες και πελάτες, που προσπαθούσαν να το ρίξουν στο φιλότιμο ότι θα εκτεθούν!

Δεν υπήρχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, ούτε αποδεικτικό rapid test σε εργαζόμενες και πελάτες και για τη… «χώνεψη» έπεσε και πρόστιμο για την μουσική, που απαγορεύονταν! Κανένας από τους πελάτες δεν είχε… προνοήσει για κάτι τέτοιο πηγαίνοντας προς τους οίκους ανοχής, ενώ και η εργαζόμενη κοπέλα δεν διέθετε τίποτα από τα αναγκαία αποδεικτικά!

Ο έλεγχος έγινε από την Ειδική Ομάδα Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και συνελήφθη η προσωρινά υπεύθυνη του οίκου ανοχής, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Αστυνομίας, «διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη οίκο ανοχής, αναπαράγοντας μουσική, ενώ είχε επιτρέψει την είσοδο σε δύο άτομα, τα οποία δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και δεν είχαν προβεί στη διενέργεια έλεγχου ανίχνευσης κορωνοϊού.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα απασχολούσε με φυσική παρουσία, αλλοδαπή γυναίκα, η οποία επίσης δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και δεν είχε προβεί στη διενέργεια έλεγχου ανίχνευσης κορωνοϊού».

Σε βάρος της… επιχείρησης επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας. Από 300 ευρώ ο καθένας… «χρεώθηκαν» οι πελάτες και η εργαζόμενη κοπέλα, διοικητικά πρόστιμα «για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Όλη η επικαιρότητα