Ηλεία

Αμαλιάδα: Πήγαν λαϊκή… διστακτικοί όμως στα ψώνια!

Ακούστε το άρθρο

Μετά από 2,5 μήνες «επέστρεψαν» χθες τα βιομηχανικά προϊόντα στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, μια θετική εξέλιξη για τους πωλητές και το καταναλωτικό κοινό.

Αν και ο καιρός, αρχικά τα έκανε… «μούσκεμα», αργότερα ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας και σίγουρα η κίνηση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από το προηγούμενο διάστημα, που λειτουργούσαν μόνο οι πάγκοι με τα αγροτικά προϊόντα.

Εξάλλου, ο συνδυασμός βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές αποτελεί μεγαλύτερο πόλο έλξης για τον κόσμο.

Κατά την χθεσινή «πρώτη» της λαϊκής Αμαλιάδας, ο κόσμος έδειξε ότι ήθελε να ψωνίσει, αν και ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το κλίμα της πανδημίας και την οικονομική… στενότητα.

Όλοι έκαναν την έρευνα… λαϊκής αγοράς στα είδη ένδυσης και υπόδησης και αρκετοί ψώνισαν σε τιμές εκπτώσεων και προσφορών!

Από την πλευρά τους οι πωλητές τόνισαν ότι ο κόσμος προσήλθε στον χώρο, αλλά ήταν διστακτικός στις αγορές του. Ζήτησαν δε, ουσιαστική στήριξη του κλάδου από την Πολιτεία για την τεράστια οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί από τα lockdown.

Κώστας Γκαϊτατζής: Γεν. γραμματέας Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηλείας «Ο Αγ. Χαράλαμπος»

Είναι καλύτερα σήμερα. Ο κόσμος έμαθε ότι ξεκινούν και πάλι τα βιομηχανικά προϊόντα. Ήρθαμε, ανοίξαμε με τις απαιτούμενες αποστάσεις και μέτρα. Από την πλευρά του δήμου δεν υπάρχει παρουσία, να ελέγξει αν είμαστε σωστά, αν είμαστε στις θέσεις μας και «ρίχνουν» το «μπαλάκι» σε εμάς.

Ο κόσμος έχει διάθεση να ψωνίσει, αν και είμαστε σε μήνα μετά τις γιορτές, οπότε είναι πιο μαζεμένος. Η εορταστική περίοδος που πέρασε έτσι, δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Κάνουμε πολύ καλές τιμές για να μπορέσει ο κόσμος να ψωνίσει.

Σίγουρα, σήμερα που είναι και πάλι μαζί βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα είναι καλύτερα για όλους μας.

Πιστεύω ότι αυτό θα μας δώσει μια «ένεση» ρευστότητας, ώστε να μπορέσουμε και εμείς τουλάχιστον να επιβιώσουμε.

Βασίλης Βασιλακόπουλος, Πωλητής

Μετά από 2 και πλέον μήνες πλήρους απραξίας, ξεκινήσαμε τα βιομηχανικά προϊόντα και στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και πολύ «κουμπωμένος». Η οικονομική μας κατάσταση είναι τραγική, διότι ακούμε πολλές «βοήθειες» από την Πολιτεία, αλλά άλλη είναι η πραγματικότητα στην οικονομία και σε εμάς.

Το μέτρο της επιστρεπτέας δεν έφτασε ποτέ στους πωλητές των λαϊκών αγορών για διάφορους λόγους.

Έχοντας την εικόνα μιας εβδομάδας δουλειάς, έχω να πω ότι δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Βλέπουμε μόνο μια κατήφεια στον κόσμο, η οποία οφείλεται και στην οικονομική του κατάσταση. Όπως και εμείς, έτσι κι ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και δυστυχώς δεν βλέπουμε τίποτα το ενθαρρυντικό για να προχωρήσουμε.

Δυστυχώς, εάν επαληθευθούν οι φήμες για ένα τρίτο «κύμα» κορονοϊού και ένα τρίτο lockdown, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 50% των πωλητών στη συνέχεια δεν θα υπάρχει, όπως και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος…

Νίκος Μπατζαλής, Πωλητής

Ακριβώς 75 μέρες ήμασταν εμείς σε καραντίνα στην δουλειά μας. Αφού έτσι είναι οι νόμοι στην πατρίδα μας, έτσι έπρεπε να γίνει. Έρχεται διστακτικά ο κόσμος, αλλά είναι μεγάλο πρόβλημα πως θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Έχουν συσσωρευτεί πάρα πολύ οι οικονομικές μας υποχρεώσεις, δεν μπορέσαμε να πληρώσουμε γιατί ήμασταν κλειστοί, αλλά ελπίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι.

Υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες που δεν έχουν κανένα απολύτως βοήθημα από την πρώτη καραντίνα έως τώρα. Αυτό θα έπρεπε να το δουν οι αρμόδιοι, γιατί έκλεισαν με κρατική εντολή.

Και είναι κρίμα για κάποιους ανθρώπους, που δεν έκαναν ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά, τουλάχιστον από δω και πέρα να προσπαθήσουν να αντεπεξέλθουν.

Σήμερα στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, ο κόσμος είναι διστακτικός, αλλά αν βάλουμε κάτω τα δεδομένα πάντα ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι «κακοί» εμπορικοί μήνες, η σημερινή μέρα είναι θετική.

Ο κόσμος με την προσοχή που απαιτείται συμμετέχει στην λαϊκή αγορά.

Όλη η επικαιρότητα