Ηλεία

Αμαλιάδα: Στην… καταστροφή φαίνονται οι φίλοι!

Ζημιές και σε κατοικία  στο Παπακαυκά

Λένε ότι οι φίλοι, δεν φαίνονται μόνο στις χαρές, αλλά και στις λύπες… Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για ένα ζευγάρι από την περιοχή Κουβέλι στην Αμαλιάδα, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης, ένοιωσαν να κινδυνεύουν οι ζωές τους και να παθαίνει μεγάλη ζημιά το σπίτι τους, από την ξαφνική  σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξε και την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας.

Μια τεράστια βελανιδιά, ηλικίας περίπου 150 ετών, ξεριζώθηκε και κατέληξε στην σκεπή του σπιτιού, προκαλώντας μεγάλες ζημιές! Το δέντρο βρίσκονταν δίπλα στο σπίτι, όταν από την μανία του καιρού ξεριζώθηκε και έπεσε στην σκεπή, την οποία έσπασε, όπως κατέστρεψε ολοκληρωτικά και το χαγιάτι στην μπροστινή πλευρά της κατοικίας!

Το ευτύχημα ήταν ότι το νεαρό ζευγάρι, ο Παναγιώτης Ζορμπάς και η Άννα – Μαρία Μπουρλιά,  δεν τραυματίστηκαν,  αφού βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο στην άλλη πλευρά του σπιτιού, αφού το δέντρο έπεσε στο σημείο που βρίσκεται το καθιστικό και η κουζίνα.

Μεγάλη η ζημιά…

Με το πρώτο φως της ημέρας και μόλις ενημέρωσαν συγγενείς και φίλους, η κινητοποίηση ήταν άμεση. Φίλοι του ζευγαριού έσπευσαν με μηχανήματα και χωρίς να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν την κοπή του μεγάλου δέντρου που κατέληξε στην σκεπή για την απομάκρυνσή του, μια προσπάθεια που συνεχίστηκε όλη τη χθεσινή ημέρα, ώστε το ζευγάρι να ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστη το σπίτι.

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησε ο κ. Παναγιώτης Ζορμπάς: «Αυτό συνέβη ξαφνικά περίπου στις 2 το βράδυ. Μετά από πολύ δυνατή βροχή. Λογικά πέρασε κάποιος ανεμοστρόβιλος ή κάτι τέτοιο, γιατί έχει γίνει ζημιά σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του σπιτιού και δεν εξηγείται αλλιώς.

Προσπαθούμε τώρα όλοι μαζί να απομακρύνουμε το δέντρο, που είναι περίπου 150- 200 ετών περίπου. Το δέντρο, βγήκε τελείως από τις ρίζες. Εμείς, ξυπνήσαμε από τον θόρυβο από το χαλάζι και ξαφνικά ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο.  Άνοιξα την πόρτα και είδα το δέντρο μπροστά στην πόρτα μου.

Θα δούμε τώρα τι θα κάνουμε. Θα σώσουμε ότι σώζεται και αν υπάρχει κάποια αποζημίωση λόγω των καιρικών φαινομένων. Τα απαραίτητα θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε, γιατί από την μεριά της κουζίνας και του σαλονιού, έχει γίνει μεγάλη ζημιά…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Ζορμπάς.

«Εμείς, ξυπνήσαμε από τον θόρυβο από το χαλάζι και ξαφνικά ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο.  Άνοιξα την πόρτα και είδα το δέντρο μπροστά στην πόρτα μου…», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Π. Ζορμπάς με την σύζυγό του κα Α. – Μ. Μπουρλιά

Η αιωνόβια βελανιδιά, κατέληξε στην σκεπή και στο χαγιάτι της οικίας που βρίσκεται στην περιοχή Κουβέλι Αμαλιάδας…

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των φίλων του ζευγαριού, που από τα ξημερώματα άρχισαν να απομακρύνουν το τεράστιο δέντρο από το σπίτι!

Στην φωτογραφία, το χαγιάτι του σπιτιού στο έδαφος…

Όπου φτωχός…

Εν τω μεταξύ, ζημιές υπέστη και μια κατοικία στην γειτονιά του Παπακαυκά στην Αμαλιάδα, ευτυχώς όχι στο χώρο που κοιμούνταν η πολυμελής οικογένεια, αλλά σε άλλα σημεία του σπιτιού, όπου βρίσκεται η κουζίνα – αποθήκη και ένα μικρό δωματιάκι.

Ζημιές υπέστη το σπίτι της κας Ε. Μπαμπίκη στην γειτονιά του Παπακαυκά στην Αμαλιάδα…

Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού και του χαλαζιού, αλλά και των υλικών της στέγης, οι συγκεκριμένοι χώροι κατέρρευσαν!

Περίλυπη η κα Ευαγγελία Μπαμπίκη, δεν ξέρει πως θα καταφέρει να κάνει την επισκευή, ζητώντας μια βοήθεια έστω και σε «χέρια», αφού δεν έχει ανθρώπους που να μπορούν να την βοηθήσουν: «Έπεσε όλη η αποθήκη. Μέσα καταπλακώθηκαν όλα τα εμπορεύματα του γιού μου που είναι στις λαϊκές και τα πράγματα μας. Δεν έχουμε τρόπο αν σηκώσουμε την σκεπή. Το άλλο δωματιάκι και αυτό έπαθε μεγάλη ζημιά. Άνοιξε τρύπα στο ταβάνι. Το είχα για να υπάρχει να έρθει ένας συγγενής για να με δει, να με βοηθήσει γιατί έχουμε προβλήματα και είμαστε τόσοι άνθρωποι μέσα.

Δεν έχω τις δυνατότητες να το φτιάξω. Δεν έχω τίποτα…», τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα