Ηλεία

Αμαλιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονέων των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου για τον ελλιπή καθαρισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από το σχολείο οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, για την απουσία του ενδεδειγμένου αριθμού καθαριστριών.

Το σχολείο είναι 12θέσιο και άρα οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με μια καθαρίστρια, όπως συμβαίνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ανά διαστήματα τις υπηρεσίες της κλήθηκε να προσφέρει η καθαρίστρια του 4ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί παραπλεύρως του 5ου Δημοτικού, αλλά δεν επαρκούσαν οι ώρες για τον απαιτούμενο καθαρισμό και μάλιστα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, αυτή της πανδημίας.

Χθες οι γονείς και ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κουσάβελος επισκέφθηκαν τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Παλυβό, στον οποίο εξέθεσαν το πρόβλημα. Οι γονείς τόνισαν ότι εάν τις επόμενες μέρες δεν δοθεί λύση, θα αναγκαστούν να κλείσουν το σχολείο.

Τελικά, ο κ. Παλυβός είπε εκτός της δικής τους καθαρίστριας θα προσφέρει τις υπηρεσίες για δύο ώρες επιπλέον και η καθαρίστρια του γειτονικού Νηπιαγωγείου, από τις τρεις συνολικά που εργάζεται στο Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς ανέφεραν, μετά την συνάντηση ότι ναι μεν αυτό αποτελεί μια λύση μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς για το Δημοτικό, όμως θα υπάρξουν αντιδράσεις πλέον από το Νηπιαγωγείο.

Ερωτηθείς μετά την συνάντηση από την εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός δήλωσε: «Κατανοούμε την ανησυχία των γονέων, όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες.

Το πρόβλημα για φέτος θα λυθεί με την απασχόληση για δύο ώρες και της καθαρίστριας του Νηπιαγωγείου και από την νέα σχολική χρονιά το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά».

Νίκος Κουσάβελος
Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Πρόβλημα με τον καθαρισμό του σχολείου, έχουμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το καθάριζε μια συγκεκριμένη καθαρίστρια με σύμβαση αορίστου χρόνου και με σύμβαση έργου καθάριζε και τις υπόλοιπες αίθουσες.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έμεινε μόνο με τις 4 ώρες του αορίστου χρόνου και άρα λείπουν άλλες 3 ώρες για τον καθαρισμό του σχολείου.

Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς και προφορικά και στη συνέχεια με έγγραφο προς τον δήμο.

Μας διατέθηκε για 4 αίθουσες η καθαρίστρια από το 4ο Νηπιαγωγείο που είναι δίπλα και πάλι δεν επαρκούσε για τον καθαρισμό του σχολείου και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω covid.

Ήρθε για τρεις μέρες, αλλά την έστειλαν σε κάποιον παιδικό σταθμό, που υπήρχε και εκεί ανάγκη, με αποτέλεσμα το σχολείο μας να μένει με 5 περίπου ώρες με καθαρίστρια.

Η καθαρίστρια κατά κάποιον τρόπο καθαρίζει πλέον εκ περιτροπής τις αίθουσες. Το σχολείο δεν καλύπτεται καν για τον covid, αλλά οι ώρες δεν επαρκούν ούτε για τον στοιχειώδη καθαρισμό του σχολείου.

Ελπίζουμε σε λύση μέχρι το τέλος της σχολικής και βέβαια σε μια οριστική λύση για την επόμενη.

Αντιγόνη Σερέτη
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και με την πανδημία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο και ανησυχούμε πολύ. Δεν γίνεται χωρίς καθαρίστρια και επαρκή καθαρισμό.
Παίζουν με την υγεία των παιδιών μας.

Εάν τα αιτήματά μας δεν υλοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες, είμαστε διατεθειμένοι να κλείσουμε το σχολείο.
Δεν θα παίξουμε με την υγεία των παιδιών μας.

Νικολίτσα Παπασπυροπούλου

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος. Έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών μας. Και λόγω του covid ο φόβος γίνεται πολύ μεγαλύτερος. Πρέπει πολύ γρήγορα να δώσουν λύση.

Ηλέκτρα Αδαμοπούλου – Παρρά

Μας λένε να κρατάμε αποστάσεις, όπως στα παιδιά μας, τα οποία τελικά καθημερινά είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους και τώρα σε μια περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει η ζέστη.

Να μας ακούσουν οι αρμόδιοι. Είναι κι αυτοί γονείς και πρέπει να καταλάβουν το πρόβλημα και να νιώσουν την αγωνία μας.

Νατάσα Παναγιωτάρα

Δυστυχώς, το πρόβλημα που προκύπτει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, συνεχίζεται. Για ένα διάστημα έστειλαν κάποιες καθαρίστριες, οι οποίες προσπαθούσαν για καθαρισμούς, για απολυμάνσεις. Τι να πρωτοκάνουν σε ένα 12θέσιο σχολείο; Μείναμε με μια καθαρίστρια, που η γυναίκα δεν μπορεί να προλάβει.
Τι ακριβώς έκανε ο δήμος Ήλιδας, τι ακριβώς κάνουν και γενικότερα οι δήμοι για να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας; Αφαίρεσαν τις καθαρίστριες για να μην γίνεται να ισχύσουν τα μέτρα; Περιμένουμε.

Σιλβάνα Τουρουντζάν

Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, το αντιμετωπίζουμε και δυστυχώς φτάνουμε να ανοίγει πάλι το σχολείο και να κινδυνεύει η υγεία των παιδιών μας.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι και ο covid που φοβόμαστε. Και μιλάμε για τα παιδιά μας. Ζητάμε άμεση λύση.

Όλη η επικαιρότητα