Ηλεία

Αμαλιάδα – Συγκέντρωση ΚΚΕ: «Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!»

Ακούστε το άρθρο

Για ώρα ευθύνης και μάχης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και το νομοσχέδιο, που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα, μίλησε ο γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ Βησσαρίων Πολύδωρος, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.

Ο κ. Πολύδωρος είπε ότι όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά δικαιώματα, με σκοπό τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Πρόσθεσε ότι όσο και να διαφημίζεται το επίμαχο νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντεργατικό έκτρωμα, καλώντας τον λαό να αγωνιστεί μαζί με το ΚΚΕ ώστε «να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

«Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, την οποία χαιρέτισαν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ. Λένε συνειδητά ψέματα όσοι αποθεώνουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως «ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο», όπως η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα.

Οι πόροι του Ταμείου θα κατευθύνονται στις μεγάλες εταιρείες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Ο λαός θα πληρώνει για κάθε εκταμίευση από το ταμείο της ΕΕ. Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο έχει ανάγκη από νέα «όπλα» δίπλα σε όσα ήδη του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο της «διευθέτησης», της ελαστικοποίησης της εργασίας, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που σήμερα απογειώνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, που ξηλώνουν ειδικά το δικαίωμα στον σταθερό, ημερήσιο, εργάσιμο χρόνο, έχουν στόχο να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς, τα μεροκάματα, να εντείνουν την εκμετάλλευση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολύδωρος.

Απευθύνθηκε στους πολίτες και κυρίως στην νέα γενιά, που γνωρίζει πλέον την εργασιακή «ζούγκλα» να συστρατευτούν στα σωματεία, στις συλλογικές διαδικασίες, στους φοιτητικούς συλλόγους, ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.

Όλη η επικαιρότητα