Ηλεία

Αμαλιάδα: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο

Μπορεί η χθεσινή αγοραστική κίνηση να μην ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στην Αμαλιάδα, όμως η ψυχολογία και η διάθεση των καταστηματαρχών ήταν σαφώς καλύτερη για την… μερική «απελευθέρωση» σχετικά με τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για το λιανεμπόριο!

Και ναι μεν τα… πατροπαράδοτα «click», παραμένουν σε ισχύ, το γεγονός ότι μπορούν πλέον να βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων – ανάλογα πάντα με τα τετραγωνικά -, συνέβαλε ώστε από χθες τα μαγαζιά να δείχνουν περισσότερο σαν… μαγαζιά!

Οι καταστηματάρχες αν και κρατούν «μικρό καλάθι», ευελπιστούν να αρχίσει η αγορά να συνέρχεται, αν και κάτι τέτοιο θα μπορεί να φανεί και με το άνοιγμα της εστίασης, που είναι αλληλένδετη με το λιανεμπόριο και την αγορά γενικότερα.

Ελπίζουν επίσης, να αρχίσει η μείωση των κρουσμάτων, ώστε να μην υπάρξουν «πισωγυρίσματα», που θα αποτελέσουν και την «χαριστική βολή» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουν σε βάθος χρόνου αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν…

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, ισχύει εδώ και λίγες μέρες κανονικά το εαρινό ωράριο που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας.

Το εαρινό ωράριο καταστημάτων Αμαλιάδας

Το νέο ωράριο που έχει ισχύ έως και τις 31 Μαΐου, διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα: 9 π.μ. – 2 μ.μ. απόγευμα κλειστά

Τρίτη: 9 π.μ. – 13:30 μ.μ. απόγευμα: 17:30 – 20:30

Τετάρτη:  9 π.μ. – 2 μ.μ. απόγευμα κλειστά

Πέμπτη:  9 π.μ. – 13:30 μ.μ. απόγευμα: 17:30 – 20:30

Παρασκευή: 9 π.μ. – 13:30 μ.μ. απόγευμα: 17:30 – 20:30

Σάββατο: 9 π.μ. – 2 μ.μ. απόγευμα κλειστά

Κυριακή: Κλειστά

Νίκος Σιαψάλης

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

Κοτόπουλα «Κοντοχρήστος»

Η αγορά, ας πούμε, έκανε ένα βήμα και άνοιξε, έστω και σε ισχύ το click in shop. Είναι ενθαρρυντικό και για εμάς και για τον κόσμο να μπορούν πλέον να μπαίνουν στο κατάστημα  και να βρίσκονται μέσα πελάτες, σύμφωνα με τα εκάστοτε τετραγωνικά του κάθε μαγαζιού.

Όσο ελευθερώνεται η αγορά είναι καλύτερα. Δεν περιμένουμε από την αρχή μάλιστα, ότι θα γεμίζουν τα μαγαζιά, όμως είναι πολύ καλύτερα και πρακτικά και για την ψυχολογία του κόσμου.

Πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και το όριο, που τηρούμε και εμείς και το καταναλωτικό κοινό.

Ελπίζω να μην αυξηθούν άλλο τα κρούσματα και να μπορέσουμε σιγά – σιγά να επανέλθουμε.

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

Κατάστημα «Κόσμημα»

Αισιοδοξούμε ότι η κατάσταση μπορεί να πάει προς το καλύτερο. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα τηρεί τα μέτρα, όπως κάνουν τόσο καιρό και τα μαγαζιά και ευελπιστούμε σταδιακά να αυξάνεται η κίνηση για το καλό της αγοράς και την ψυχολογία του κόσμου.

Αν ανοίξει και η εστίαση, σίγουρα αυτό θα είναι καλύτερο για όλους και θα βοηθήσει την αγορά.

Γιώργος Δημητρόπουλος

Βιβλιοπανόραμα

Κάπως έτσι λειτουργούσαμε και το προηγούμενο διάστημα, με τα «click» δηλαδή, απλά τώρα ο κόσμος θα έχει κάποια μεγαλύτερη ελευθερία με την τήρηση βέβαια των μέτρων.

Φαίνεται να νιώθει πιο άνετα, όχι όμως στα επίπεδα της εποχής προ κορωνοϊού.

Σίγουρα είναι σημαντικό, είναι ένα βήμα κι αυτό, να μπορούν να είναι ένας αριθμός πελατών  μέσα στο κατάστημα, ανάλογα τα τετραγωνικά.

Να τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα και να μπορέσουμε να ανοίξουμε κανονικά το συντομότερο.

Γιάννης Δαλαμάρας

Κατάστημα Soqs

Σίγουρα δεν είμαστε όπως πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει είναι καλό να γίνονται κάποια βήματα ώστε να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Έστω και με ένα μήνυμα, το γεγονός ότι θα μπορούν να υπάρχουν μέσα στο κατάστημα πελάτες σύμφωνα με τα όρια που θα ορίζουν τα τετραγωνικά, είναι σαφώς θετική εξέλιξη.

Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί. Με μηνύματα δουλεύαμε και το προηγούμενο διάστημα, αλλά ο κόσμος δεν το γνώριζε και πολύ. Εύχομαι πλέον να ξεκινήσει-  όσο αυτό μπορεί να γίνει- η κίνηση στην αγορά.

Θέλουμε να αισιοδοξούμε.

Όλη η επικαιρότητα