Ηλεία

Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Πύργου: Η «Δόξα Α.Β.Ε.Τ.Ε.» προσωρινός ανάδοχος

Κατέθεσε προσφορά με το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης από τις υπόλοιπες πέντε εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό

Η κατασκευαστική εταιρεία «Δόξα Α.Β.Ε.Τ.Ε.» είναι ο προσωρινός ανάδοχος του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου. Η Ηλειακή εταιρεία, με έδρα τον Πύργο, κατέθεσε την προσφορά με την μεγαλύτερη έκπτωση (37,53%), από τις έξι συνολικά εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στον διαγωνισμό για το έργο που είχε προκηρύξει ο δήμος Πύργου (έχει ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»), κατέθεσαν προσφορά τρείς Ηλειακές και τρείς εκτός Ηλείας εταιρείες. Προχθές άνοιξε ο φάκελος των προσφορών όπου έγινε γνωστό και το ποσοστό έκπτωσης επί του συνολικού ποσού του προϋπολογισμού που παρέχει η καθεμία από αυτές.

Ειδικότερα τα ποσοστά έκπτωσης που κατατέθηκαν από τις τρείς Ηλειακές κατασκευαστικές εταιρείες ήταν τα εξής:

«Δόξα» 37,53%

«ΔΟΜΗΛ» 29,17%

«Διάσταση» 15,20%

Όσον αφορά τις εκτός νομού εταιρείες τα ποσοστά έκπτωσεις που κατέθεσαν ήταν τα εξής:

«Τεχνική Ανάπτυξη» (Αττική) 31,20%

«Εύρυθμος – Κραμποβίτης» 28%

«Ηλισσός Κατασκευαστική» (Αττική) 23,97%

Μιλώντας σχετικά ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, δήλωσε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ότι «Η ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου για το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου προκαλεί ικανοποίηση γιατί μιλάμε για μια καλή έκπτωση και όχι υπέρογκη, όπως συμβαίνει σε άλλα έργα. Πρόκειται για ένα γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους ότι θα παραλάβουμε ένα ποιοτικό έργο μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις ολοκλήρωσης του που είναι τα δυο χρόνια από την έναρξη των εργασιών. Πλέον ξεκινά ο έλεγχος των δικαιολογητικών από την επιτροπή του διαγωνισμού η οποία και θα γνωμοδοτήσει στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Επίσης και κατά τα φαινόμενα (ενστάσεις και προσφυγές), θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή. Ο προσωρινός ανάδοχος είναι μια μεγάλη εταιρεία με εμπειρία σε ανάλογα έργα και μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και η πλατεία του Πύργου, κυρίως το Επαρχείο, θα θωρακιστεί όσον αφορά τη στατικότητα αρχικά και αισθητικά στη συνέχεια αποκτώντας ένα νέο, θελκτικό, πρόσωπο τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους επισκέπτες στην πόλη του Πύργου».

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη η συνέχεια της διαδικασίας για την (οριστική) επιλογή της ανάδοχου εταιρείας που θα κληθεί να ολοκληρώσει το έργο περιλαμβάνει 2-3 ακόμα στάδια και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς έτσι ώστε μέσα στο α` τρίμηνο του 2021 να ξεκινήσουν και οι πρώτες εργασίες.

Όλη η επικαιρότητα