Ηλεία

Ανάπλαση στο Επαρχείο του Πύργου: Ανεβαίνουν οι ρυθμοί των εργασιών

Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνουν σταδιακά οι ρυθμοί των εργασιών όσον αφορά το έγγραφο ανάπλασης του Επαρχείου στον Πύργο.

Συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας έχουν ξεκινήσει τα τελευταία 24ώρα την καθαίρεση πλακών πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη καθώς και των τοιχίων που το περιβάλλουν, που αποτελεί και το πρώτο στάδιο υλοποίησης του έργου.

Με δήλωση του στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε πως: «Οι εργασίες για το μεγάλο έργο της ανάπλασης και της θωράκισης του Επαρχείου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο όπου στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη γίνονται εργασίες καθαίρεσης των πλακών παράλληλα με την καθαίρεση των τοιχίων περιμετρικά του Επαρχείου ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η υποστύλωση για να μη υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα του.

Θέλω να τονίσω ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ως Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμαστε τα παράπονα των συνδημοτών και των επαγγελματιών, σε μια περίοδο που υπάρχει όντως αυξημένη κίνηση, προκαλούνται θόρυβοι, δημιουργείται σκόνη και άλλες οχλήσεις. Προσπαθούμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα όμως το έργο θα πρέπει να γίνει γρήγορα και σωστά. Γι` αυτό ζητούμε την κατανόηση όλων έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι πρώτες εργασίες.

Το βέβαιο είναι πως όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το Επαρχείο θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή. Και θεωρώ πως το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί τους συνδημότες μας αφού ο χώρος θα είναι πιο ελκυστικός, πιο λειτουργικός, με περισσότερο φωτισμό και πράσινο».

Την πορεία των εργασιών επιβλέπει καθημερινά ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος που ζητά την κατανόηση των δημοτών και επαγγελματιών για τις οχλήσεις που προκαλούνται

Όλη η επικαιρότητα