Ηλεία

Ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας Ανδραβίδας

Έργο προϋπολογισμού 950.000 ευρώ

Η πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα καθώς και οι περιμετρικοί της δρόμοι θα αλλάξουν σύντομα  όψη

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΔΕ ενέκρινε την υποβολή πρότασης για ένταξη νέου έργου με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας και περιμετρικών οδών ΔΕ Ανδραβίδας» προυπολογισμού 950.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας ΔΕ.

Η  πλατεία σύμβολο του Κάμπου,  εκτάσεως 2.683 τμ, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στοιχείων νερού με τη μορφή πίδακα  καθώς και φύτευση δένδρων θάμνων και χλοοτάπητα. Στην πλατεία θα τοποθετηθούν παγκάκια με τραπεζάκια από σκυρόδεμα, καλαθάκια απορριμμάτων και νέος ηλεκτροφωτισμός μοντέρνου σχεδιασμού με LED. Στην έκθεση της οικονομικής επιτροπής αναφέρεται  ότι «η εκτέλεση του έργου είναι απαραίτητη δεδομένου ότι η υπό ανάπλαση πλατεία είναι διαμορφωμένη προ εικοσαετίας με παλαιωμένα υλικά περιορισμένο χρόνο πρασίνου και  ένα ακαλαίσθητοο ογκώδες μαρμάρινο συντριβάνι». Σκοπός του έργου  είναι η αναβάθμιση της πλατείας καθώς και των περιμετρικών οδών της αφού αυτοί θα πλακοστρωθούν και θα είναι ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης «θα μπεί τάξη στα καταστήματα της πλατείας με τα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο της » επισημαίνεται στην έκθεση.

Η έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής θα διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητα του έργου.

Όλη η επικαιρότητα