Ηλεία

Ανάσταση και Πάσχα στον Κάμπο – Ευχές για επιστροφή σε… «αυτά που ξέραμε»

Με την ευχή «όλα του χρόνου να είναι κανονικά και όπως τα ξέραμε…» εορτάστηκε tο Πάσχα στον Κάμπο.

Την Μεγάλη Παρασκευή η αποκαθήλωση σε κάποιες εκκλησίες έγινε νωρίς το πρωί και σε κάποιες άλλες στο απόγευμα. Ακολούθησε η περιφορά των Επιταφίων μόνο πέριξ των ναών με τον κόσμο να παραμένει στα προαύλια των ιερών ναών φορώντας μάσκες και κρατώντας τις λαμπάδες.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στην Αποκαθήλωση με τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο Καβασίλων Σ. Βάγγη.
Περιφορά πέριξ του ναού

Η Ανάσταση για πρώτη φορά έγινε στις 9 το βράδυ. Στα προαύλια κάποιων ναών παρατηρήθηκε συνωστισμός με τους πιστούς να τηρούν μόνο το μέτρο της μάσκας και όχι της απόστασης. Η παρουσία της αστυνομίας σε όλες τις περιπτώσεις ήταν διακριτική.

Το Χριστός Ανέστη στη Ζωοδόχο Πηγής στην Αρετή

Την Κυριακή του Πάσχα οι αυλές των σπιτιών είχαν την …τιμητική τους με τον οβελία να περιτριγυρίζεται από καλοφαγάδες.  Στα σπίτια οι συγκεντρώσεις ήταν περιορισμένες και σε μεγάλο βαθμό τηρήθηκαν τα μέτρα. Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε και η φωτογραφία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βουπρασίας Ανδρέα Τσίρου με τον αντιδήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Παναγιώτη Χατζή με φόντο τον οβελία. Υπήρχαν δυστυχώς και περιπτώσεις που τα μέτρα πέρασαν στο περιθώριο.

Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας με τη σύζυγό του και την αντιδήμαρχο Αλεξάνδρα Γιαννίτση

Όλοι πάντως ανυπομονούσαν να ξημερώσει η Δευτέρα του Πάσχα για να απολαύσουν ένα καφέ σε γνώριμες γωνιές.

Όλη η επικαιρότητα