Ηλεία

Αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου

Στην ένταξη της πράξης για έργα αναβάθμισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία  και  Θάλασσα 2014- 2020», προϋπολογισμού 119.207,40 ευρώ, «προχώρησε» προ ημερών η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας.

Το θέμα έθεσε ως κατεπείγον ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» τόνισε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της υλοποίησης του έργου και την άμεση απορρόφηση της χρηματοδότησης, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο Αλιευτικό Καταφύγιο.

Το έργο περιλαμβάνει έργα αναβάθμισης του ευρύτερου χώρου στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, όπως έργα αντικατάστασης και επισκευής καταστραμμένων υλικών (πυρόσβεση, πυλώνες παροχής σκαφών, ηλεκτρολογικών και ηλεκτροφωτισμού), διαμορφώσεις καθιστικών και παρτεριών και έργα πρασίνου, τοποθέτηση συστήματος μπάρας εισόδου.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε προς την Οικονομική Επιτροπή ότι η σχετική  χρηματοδότηση δεν έχει κωδικό εσόδων και θα εγγραφεί σε σχετικό κωδικό εσόδων και εξόδων, μετά από επικείμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2021.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου παρουσιάζει πολλές φθορές στις υποδομές του και όπως έχουν τονίσει και ζητήσει επανειλημμένως οι αλιείς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή του με την αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών, ενώ το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι συνεχείς προσχώσεις στον δίαυλο του λιμανιού, παρέμβαση που αφορά σε άλλη μελέτη και δεν περιλαμβάνεται στο παραπάνω έργο.

Όλη η επικαιρότητα