Πολιτική

Ανασχηματισμός: Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή σχολίασε ο Ν. Ηλιόπουλος

Ακούστε το άρθρο

«Κανένας επικοινωνιακός ανασχηματισμός δεν κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην πανδημία» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κάνοντας λόγο για «νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή».

Ένδειξη αδυναμίας

«Η αλλαγή στο Υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένδειξη ότι έχει γίνει μπάχαλο με την υπόθεση των εκκρεμών συντάξεων», σημείωσε,«αλλά αποτελεί επίσης ενδιαφέρουσα κίνηση -από στρατηγικής πλευράς- η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη εκεί, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μία σειρά από επιθετικές αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις».

«Ο ανασχηματισμός είναι κι αυτός μια ένδειξη της αδυναμίας του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την πανδημία», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89»

«Μέσα σε δύο μήνες θρηνούμε 4.331 συμπολίτες μας και έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει επιλέξει να μην οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία, με μαζική δωρεάν διενέργεια τεστ, με επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, με την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος.

Επικοινωνιακός θόρυβος

«Αντί αυτών, συζητάμε εκλογικά σενάρια», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «κανένας επικοινωνιακός θόρυβος όμως, καμία επικοινωνιακή πολιτική ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα που θέτει η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας -και τελευταία και του εμβολιασμού- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή, αναφερθείς στις εξελίξεις στην οικονομία, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η χρονιά που έρχεται θα είναι χρονιά κοινωνικής χρεοκοπίας, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα». «Το 2020 κλείνει με ύφεση της τάξης του 10% και ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 0,9% για το 2021. Η χώρα έχει την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη κατά το τελευταίο εννεάμηνο και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους».

Χρήσιμοι για να σωθούν ζωές

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαπρώτο μέλημα είναι το πώς θα είμαστε χρήσιμοι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για να νικήσουμε την πανδημία, για να νικήσει η ζωή».

«Ακριβώς γι’ αυτό, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας», είπε.

«Παράλληλα, στεκόμαστε ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στη χρεοκοπία της κοινωνίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, την οποία πάγωσε τελικά η κυβέρνηση, παραδεχόμενη έτσι ότι είναι νόμος κοινωνικής λεηλασίας και όχι δεύτερης ευκαιρίας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα από μέρους μας να ζητάμε εκλογές. Από εκεί και πέρα, δεν φοβόμαστε καμία εξέλιξη και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η επικαιρότητα