Παραπολιτικά

Ανδρέας Φούρας: Τότε είπα αϊ σιχτίρ και η πολιτική τέλος

Τι απαντά σε φήμες ότι θα “κατέβει” για Δήμαρχος Καλαβρύτων

Ρωτήθηκε ευθέως ο κ. Ανδρέας Φούρας από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τη φήµη που υπάρχει στα Καλάβρυτα, ότι όντας πλέον µόνιµος κάτοικος του δήµου, ζώντας τα τελευταία χρόνια στο Μάνεσι, δεν έχει συνταξιοδοτηθεί οριστικά απ’ την πολιτική σκηνή και περνάει απ’ το µυαλό του η σκέψη να κλείσει την πολιτική καριέρα του ως δήµαρχος Καλαβρύτων διεκδικώντας στις επόµενες δηµοτικές εκλογές, το 2023, τον δηµαρχιακό θώκο. Απάντησε γελώντας ο Ανδρέας Φούρας τα εξής:

«Αλλο πάλι και τούτο…». Και έσπευσε να εξηγήσει: «Έχει κλείσει η πολιτική καριέρα µου. Οταν έγινα 65 χρόνων, το πήρα απόφαση οριστικά ότι ο ρόλος µου από δω και στο εξής θα είναι βοηθός εκπληρώσεως σκοπού! Θα αναλαµβάνω µόνο τέτοιους ρόλους. Σε καµία περίπτωση δεν πρόκειται να επανέλθω στην πολιτική σκηνή. Κι επειδή µε ρωτάτε για τις φήµες που ακούγονται, σας απαντώ ότι δεν υπάρχει καµία περίπτωση, και για κανένα λόγο, επιστροφής µου σε οποιοδήποτε πολιτικό πόστο.

Η δήλωσή µου τον Ιούλιο του 2010 ήταν και παραµένει µια ισχυρή δήλωση. Είχε πει ο Πελετίδης, όταν προσπαθούσα να λύσω το µείζον πρόβληµα των σκουπιδιών, ότι υπάρχουν πολλά λεφτά από πίσω και γι’ αυτό ενδιαφερόµουν… Και είπα τότε άι σιχτίρ µε τα λεφτά σας… Ποτέ δεν µ’ ένοιαζαν τα λεφτά, ποτέ δεν τα κοίταξα… Γι’ αυτό, λοιπόν, σας απαντώ ευθέως ότι η όποια πολιτική καριέρα µου έχει κλείσει οριστικά και τελεσίδικα».

Όλη η επικαιρότητα