Ηλεία

Ανδρίτσαινα: Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Ένα ακόμα καίριο πλήγμα στον κόσμο των ναρκωτικών πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αυτούς του ΑΤ Ανδρίτσαινας κατάφεραν να εντοπίσουν οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε χωριό της Ανδρίτσαινας, ενώ στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική έκταση οργανωμένη φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από 67 δενδρύλλια βρισκόμενα σε πλήρη ανάπτυξη. Το ύψος τους ξεπερνούσε τα 2,5 μέτρα και εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Τα δενδρύλλια ήταν φυτεμένα σε ελικοειδή μορφή ανάμεσα σε θάμνους και δέντρα που τους παρείχαν φυσική κάλυψη και σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από την οικία του.

Για το πότισμα τους ο δράστης χρησιμοποιούσε πλαστικό αγωγό άρδευσης συνδεδεμένο με μοτέρ, του οποίου η ηλεκτροδότηση επιτυγχανόταν μέσω καλωδίου συνδεδεμένο με ηλεκτρολογικό πίνακα της οικίας του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο της φυτείας και στην οικία και αποθήκη του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν γεωργικά εργαλεία (ποτιστήρι, αξίνα, δοχεία λίπανσης φυτών), καθώς και 41 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζε από την παράνομη δράση του ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα