Ηλεία

Ανδραβίδα: Ανησυχία για πιθανή επέκταση του νεκροταφείου της πόλης

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε κατοίκους της Ανδραβίδας που διαμένουν κοντά στο νεκροταφείο, η  περίφραξη που έγινε νόμιμα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της τοπικής εκκλησίας και το οποίο συνορεύει με το κορεσμένο κοιμητήριο.

Οι κάτοικοι της συνοικίας «Καπατσουλαίϊκα » ανησυχούν μήπως υπάρχει σκέψη για επέκταση του νεκροταφείου κάτι που θα είναι παράνομο αφού θα απέχει μόλις 12 μέτρα από τις κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Για το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικη πρόσκληση τόσο προς την τοπική εκκλησία, τον  Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης  την Πολεοδομία όσο και προς την Μητρόπολη. Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας είναι καθησυχαστικός ενώ οι κάτοικοι θα φέρουν το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Λέντζας: Δεν υπάρχει θέμα

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Έχω μιλήσει και με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Γερμανό και τον εφημέριο του ιερού ναού του Αγ. Κωνσταντίνου. Είναι μια περίφραξη καθ’ όλα νόμιμη σε περιουσία της εκκλησίας οπότε είναι αναφαίρετο δικαίωμα να γίνει περίφραξη. Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει δεν έχει γίνει αναφορά για επέκταση του νεκροταφείου και επειδή υπάρχει θέμα με το κοιμητήριο που είναι κορεσμένο, είμαστε  σε φάση αναζήτησης χώρου γιατί όλα αυτά απαιτούν και χρόνο. Τονίζω όμως και πάλι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υπάρχει οικόπεδο του Δήμου περίπου 27 στρμ. Δίλα στο Αστερίς αλλά αυτό θα το δούμε γιατί πρέπει να έχουνε περιβαλλοντικές μελέτες, να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα και πολλά άλλα»

«Στο κενό κάθε προσπάθεια»

Ο κ. Νίκος Αντίοχος κάτοικος Ανδραβίδας και πρ. δημοτικός σύμβουλος δήλωσε: «Τις τελευταίες μέρες ανακάλυψα ότι γίνεται έργο περίφραξης  δίπλα στο νεκροταφείο. Το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησία και οι εργασίες περίφραξης είναι νόμιμες. Ανησυχώ μήπως ο ιερέας σχεδιάζει να επεκτείνει το ήδη κορεσμένο νεκροταφείο στο οικόπεδο. Κάτι που φυσικά είναι παράνομο. Πριν 15 χρόνια που ήμουν δημοτικός σύμβουλος είχε τα ίδια σχέδια αλλά τότε υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και η επέκταση σταμάτησε. Υπενθυμίζω ότι ο δήμος έχει αγοράσει πριν από χρόνια  οικόπεδο για νεκροταφείο δίπλα στο παλιό εργοστάσιο «Αστερίς». Δυστυχώς μέχρι σήμερα το οικόπεδο παραμένει ως έχει. Κάθε προσπάθεια παράνομης επέκτασης του νεκροταφείου θα πέσει στο κενό»

«Έχουμε στείλει εξώδικο στην Μητρόπολη και τον δήμο. Υπάρχει οικόπεδο 27 στρεμμάτων ας το αξιοποιήσουν»

Καπατσούλιας Νίκος του Ανδρέα: «Θα πάμε και στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα. Δεν δεχόμαστε επέκταση»
Καπατσούλιας Νίκος του Αθανασίου: «Νόμιμη η περίφραξη αλλά μέχρι εδώ. Αν υπάρχουν άλλα σχέδια να τα ξεχάσουν»
Καπατσούλιας Νίκος του Αλεξίου: «Ξέρεις τι είναι να βρίσκεται η κρεβατοκάμαρά σου δίπλα σε νεκροταφείο;»
Καπατσούλια Παναγιώτα: «Υπάρχει ήδη πρόβλημα και θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο. Να μην γίνει επέκταση του νεκροταφείου»
Καπατσούλια Ελένη: «Δεν δεχομαστε επέκταση του νεκροταφείου και μάλιστα 12 μέτρα από το σπίτι μου»
Καπατσούλιας Κώστας του Αλεξίου: ««Δεν θέλω να πιστεύω πως σχεδιάζουν παράνομη επέκταση νεκροταφείου δίπλα στο σπίτι μου! Δεν ξέρετε τι δυσωδία υπάρχει ειδικά το καλοκαίρι…»

Όλη η επικαιρότητα