Ελλάδα Υγεία

Ανησυχία για τα νοσοκομεία: «Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid»

Ακούστε το άρθρο

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι γιατροί για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Την ανησυχία της εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», είπε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, «θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Η έκκληση στους πολίτες

Η κ. Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν τις μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική, όπου μένει και ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι η κούραση του πληθυσμού.

Φυσικά, είπε, αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας, θα σταματούσε κάθε διασπορά αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», είπε η κ. Γκάγκα.

via

Όλη η επικαιρότητα