Ηλεία

Ανησυχία σε Αμαλιάδα και Κάμπο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Τουλάχιστον 10 είναι  τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό βιοτεχνίας μεταποίησης της περιοχής του κάμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των εργαζομένων, η ιχνηλάτηση «έδωσε» και θετικά κρούσματα σε συγγενικά πρόσωπα των εργαζομένων. Εν’ τω μεταξύ, τουλάχιστον 3 εκπαιδευτικοί (δύο δάσκαλοι και μια δασκάλα) από δύο δημοτικά σχολεία της Αμαλιάδας έχουν βγει θετικοί στον ιό, με τους συναδέλφους τους από τα τέλη της εβδομάδας να προσέρχονται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για να υποβληθούν σε τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά ήταν τα τεστ κατά την ιχνηλάτηση και για μέλη της οικογενείας ενός εκπαιδευτικού που έχει προσβληθεί, ενώ όλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με συμπτώματα πυρετού.

Σχετικά με τους εργαζομένους στη βιοτεχνία μεταποίησης, την περασμένη Δευτέρα βγήκε το πρώτο θετικό κρούσμα και οι υπόλοιποι περίπου 25 εργαζόμενοι προσήλθαν σε δομές υγείας για να υποβληθούν σε τεστ, με 10 τουλάχιστον από αυτούς να έχουν βγει θετικοί.

Σε σοβαρή κατάσταση, πάντως, συνέχιζε να νοσηλεύεται μέχρι χθες το απόγευμα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ο 27χρονος αλλοδαπός από την Μανωλάδα.

Γιάννης Λυμπέρης: «Δεν πρέπει να εφησυχάζει κανένας μας»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, κάλεσε τους δημότες του δήμου και γενικότερα του νομού, να τηρούν πιστά όλα τα μέτρα προφύλαξης και εάν διαπιστώνουν ότι φέρουν ύποπτα συμπτώματα να απευθύνονται στις υγειονομικές αρχές.

Ο κ. Λυμπέρης προέβη στην εξής δήλωση: «Για πολλοστή φορά, νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους συνδημότες μας, αλλά και σε όλο το νομό Ηλείας, ότι πρέπει να τηρούμε αυστηρά τις οδηγίες για απόσταση ασφαλείας, για συνεχή χρήση μάσκας, για περιορισμό στο ελάχιστο των μετακινήσεων.

Δεν πρέπει να εφησυχάζει κανένας μας. Αυτό που παρακολουθούμε να γίνεται στη βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, δεν είναι καθόλου μακριά μας.

Μερικές άσκοπες κινήσεις, αδιαφορία κάποιων από εμάς που μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα ή αδιαθεσία και η κυκλοφορία τους, χωρίς προηγουμένως να κάνουν τεστ, ενέχει πολύ μεγάλο κίνδυνο διασποράς, η οποία κάποια στιγμή μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Δεν αποσκοπώ ούτε σε πανικό, ούτε πολύ περισσότερο σε άστοχη και άσκοπη τρομοκρατία του κόσμου. Αποσκοπώ απλώς, σε ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας, ατομικής και συλλογικής, ώστε όπως και τον Μάρτιο στην πρώτη φάση, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα».

Όλη η επικαιρότητα