Ηλεία

Ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα το ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη την προσεχή Δευτέρα των τμημάτων μάθησης του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου.

Φέτος μάλιστα υπάρχουν περισσότερες δηλώσεις συμμετοχής στις σχολές φοίτησης του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σε κάποια τμήματα αν και έχουν – επίσημα- ολοκληρωθεί οι εγγραφές, μπορούν τα παιδιά που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να το πράξουν και λογικά αυτή θα γίνει δεκτή.

Όπως μας τόνισε η κα. Όλγα Κίτσου διευθύντρια του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, έως την Δευτέρα αναμένετε να έρθουν και οι μάσκες του σχολείου, όπως και tablet, ενώ φέτος έχει γίνει και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού με αποτέλεσμα τα εργαστήρια στο ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ να είναι πολύ πιο σύγχρονα και πιο δημιουργικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η κα. Όλγα Κίτσου διευθύντρια τόνισε λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν και επίσημα τα μαθήματα.

“Τη Δευτέρα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου. Ουσιαστικά οι αιτήσεις έχουν λήξει. Και φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μπορώ να πω ότι είχαμε περισσότερες εγγραφές για να φοιτήσουν στις σχολές μας. Ήδη έχουμε ένα τμήμα παραπάνω από αυτά που είχαμε πέρυσι. Και αυτό είναι στην πρώτη τάξη. Τη μεγαλύτερη ζήτηση φέτος την είχε η κομμωτική και η βρεφονηπιοκομία».

Για τις δηλώσεις συμμετοχής

Για το αν μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν και τώρα συμμετοχή στα τμήματα του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, η κα. Κίτσου ανέφερε.

«Αυτή τη στιγμή επειδή έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις, μας έχουν ενημερώσει από την Αθήνα ότι όποιο παιδί έχει κάνει αίτηση εκπρόθεσμα, μπορούμε να την δεχόμαστε και λογικά η έγκριση θα έρθει από την Αθήνα. Πιστεύω ότι θα τα πάρουν τα παιδιά. Ειδικά για τα τμήματα όπου δεν έχουν συμπληρωθεί τα 25 άτομα».

Για τα μέτρα ασφάλειας

Επιπλέον για τα μέτρα ασφάλειας λόγω κορωνοιού τόνισε.
«Τώρα όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοιό έχουμε πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να έρθουν οι μάσκες, οι οποίες θα έχουν και το λογότυπο της υπηρεσίας πάνω, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε ακόμη και τα θερμόμετρα που είναι για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας. Επίσης μέχρι τη Δευτέρα που ξεκινάμε μας έχουν πει ότι θα έρθουν και τα tablet. Λογικά αυτά θα έρθουν μαζί με τις μάσκες. Επίσης μας ήρθε εξοπλισμός από το ΚΠΑ, επειδή φέτος έγινε εκσυγχρονισμός του ηλεκτρονικού εξοπλισμού όλου του ΟΑΕΔ. Οι παλιοί υπολογιστές ήρθαν σε μας και εμείς τους μεταφέραμε στα εργαστήρια. Πλέον τα εργαστήρια μας είναι πολύ πιο σύγχρονα από ότι τις προηγούμενες χρονιές».

Οι νέες ειδικότητες στο ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου

Ποιες είναι όμως οι νέες ειδικότητες όπου μπορούν να φοιτήσουν τα παιδιά στον ΟΑΕΔ;  

Βοηθών γενικής Βρεφονηπιοκομίας

Κομμωτικής τέχνης

Τεχνίτες υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών

Τεχνίτες εργαλειομηχανών

Τεχνίτες ηλεκτρολογικών εργασιών

Τεχνιτών μηχανών και Συστημάτων αυτοκινήτου

Όλη η επικαιρότητα