Εκπαίδευση Ηλεία

«Ανοίγουν τα σχολεία με ασφάλεια και self test» – Τι δηλώνουν οι διευθυντές εκπαίδευσης Ν. Κλάδης & Γ. Φωτεινόπουλος

Για τη σημερινή έναρξη όλων των τμημάτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μίλησαν στην εφημερίδα «Πατρίς» οι διευθυντές κ.κ. Νίκος Κλάδης και Γιώργος Φωτεινόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν πως όλα τα σχολεία του νομού είναι έτοιμα να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Φωτεινόπουλος ανέφερε και το σημερινό άνοιγμα των σχολείων: «Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού σε όλα τα σχολεία έχουν γίνει καθαρισμοί. Περιμένουμε τα παιδιά να εισέλθουν στις αίθουσες και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Τώρα όσον αφορά τους γονείς οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα το Σαββατοκύριακο με την προμήθεια των self tests, να τονίσω ότι έχουμε προνοήσει. Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν μπαίνει κανένα παιδί μέσα χωρίς να έχει κάνει self test, το πρωί όσα παιδιά δεν το έχουν κάνει, μπορούν να περιμένουν σε κάποια ειδική αίθουσα του σχολείου, μέχρι να πάνε οι γονείς τους στο φαρμακείο να τα προμηθευτούν και να τα κάνουν τα παιδιά.

Οπότε κανένας γονέας δεν πρέπει να έχει άγχος για τα self tests αν δεν τα έχει προμηθευτεί. Απλά φέρνει το παιδί στο σχολείο, αυτό θα μείνει για λίγο στην ειδική αίθουσα, για να μπορέσει μετά ο γονέας να πάρει το τεστ από το φαρμακείο, να το κάνει το παιδί και να μπει για μάθημα».

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, τονίζουν οι διευθυντές εκπαίδευσης κ.κ. Νίκος Κλάδης και ο Γιώργος Φωτεινόπουλος

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Κλάδης πρόσθεσε: «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων.

Οι οδηγίες έχουν δοθεί, οι διευθυντές και προϊστάμενοι ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους, οι γονείς ελπίζω όλοι να ανταποκριθούν στην καινούργια υποχρέωση που έχουν τώρα με τα self tests και να μην έχουμε κανένα παρατράγουδο. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κανένα πρόβλημα».

Όλη η επικαιρότητα