Ηλεία

Αντωνακόπουλος για Χ.Α.: «Θυμάται κανείς;»…

Μιλά για όψιμους υπεραγωνιστές της Δημοκρατίας

Με δήλωση του στην εφ. «Πατρίς», ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τοποθετείται για τα όσα ακολούθησαν μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (σ.σ. την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020), και σχετίζονταν με τον υποστηριζόμενο από την Χρυσή Αυγή, δημοτικό σύμβουλο Πύργου.

Ειδικότερα ο κ. Αντωνακόπουλος στην δήλωση του αναφέρει πως:

«Τελικά εκ των υστερών και εκ του ασφαλούς, ξιφούλκησαν κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής αρκετοί βελούδινοι μεγαλοαστοί ή μικροαστοί πολιτικοί. Βλέπετε είναι της επικοινωνιακής μόδας αυτές τις ημέρες η βερμπαλιστική ρητορεία για τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Όμως όταν οι ταραξίες της Χρυσής Αυγής έδερναν πολίτες, φυλάκιζαν πολιτικούς, τραυμάτιζαν σοβαρά ανθρώπους (έχει σημασία το χρώμα;), ελάχιστοι μιλούσαν και καταδίκαζαν δημοσίως. Τότε με την σιωπή τους ή ακόμα και με την χαιρεκακία τους για τα θύματα του φασισμού επέτρεπαν την επικράτηση του φόβου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, όταν εισηγήθηκα τη συζήτηση θέματος για την φιλοξενία 50 γυναικών (αλλοδαπών) με τα νήπια τους, σε δομή στον Πύργο, θυμάται κανείς τι έγινε; Πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης υιοθέτησαν την ρητορεία της Χρυσής Αυγής και του υποστηριζόμενου της στο δήμο. Και μαζί του ψήφισαν αρνητικά και το ενδεχόμενο συζήτησης για το θέμα. Μάλιστα κάποιοι αναθάρρησαν τόσο πολύ ώστε συνέχισαν με λεκτική βία το διχαστικό λόγο τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι ίδιοι πριν λίγες ημέρες με διαπρύσιο λόγο απαιτούσαν με παράνομη και «ρατσιστική» απόφαση να εκδιώξουμε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι Πολιτική είναι η αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων και όχι το κυνήγι και η εξόντωση όσων έχουν διαφορετική ή αντίθετη άποψη… υφέρπων φασισμός είναι αυτή η συμπεριφορά!

Να θυμίσω ότι η Δημοτική Αρχή Πύργου απέτρεψε τη δημιουργία χοτ σποτ στο πρώην εργοστάσιο Αιγαίον, στο Επιτάλιο, όπου θα στοιβάζονταν περίπου 2.000 αλλοδαποί. Ως δήμαρχος δέχθηκα εξώδικο έγγραφο από ιδιώτη γι` αυτή τη κίνηση.

Επίσης να θυμίσω στους όψιμους υπεραγωνιστές της Δημοκρατίας, ότι τα χρόνια των αντιμνημονιακών (δήθεν) αγώνων των παλικαριών της Χρυσής Αυγής, υπήρξα θύμα αυτής της βίας σε κεντρικό café της πόλης. Αλήθεια, τότε δεν υπήρχε δημοκρατική ευαισθησία; Δεν υπήρχε παραβίαση δημοκρατικών αρχών; Αλλά είπαμε: εκ τους ασφαλούς, κατόπιν εορτής, δωρεάν μάγκες!».

Όλη η επικαιρότητα