Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Διαγραφή χρεών εδώ και τώρα!» – «Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες»

«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» λέει ο δήμαρχος Πύργου που ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για οικονομική ανακούφιση των επιχειρήσεων

«Η αγορά και οι επιχειρηματίες οδηγούνται σε βέβαιο οικονομικό θάνατο. Η λύση είναι μια: Η πολιτεία πρέπει να προβεί σε διαγραφές χρεών. Αυτό είναι το μήνυμα των επαγγελματιών που αγωνιούν για το μέλλον τους, αυτό είναι το μήνυμα όλων μας», δηλώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας την απόλυτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

Την έκδηλη αγωνία των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών οι οποίοι βάλλονται από την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει πρώτα τα μνημόνια και έπειτα η πανδημία, κατανοεί και προβάλλει στο μέγιστο βαθμό ο Δήμος Πύργου.

Η οικονομική καταστροφή της περιοχής μας που επιδεινώθηκε από την λαίλαπα της πανδημίας με τα κλειστά καταστήματα και τον  τουριστικό αποκλεισμό που δέχτηκε το καλοκαίρι με την παύση της κρουαζιέρας, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Όπως τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος η ανθρωπιστική κρίση στο πλαίσιο της πανδημίας που πλήττει και την περιοχή μας συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει το χρονικό της τέλος. «Κανείς δεν μπορεί να προϋπολογίσει το οικονομικό κόστος όσον αφορά τις επιχειρήσεις στο δήμο μας και στη χώρα. Ο Δήμος θα υλοποιήσει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες της πόλη μας, όπως άλλωστε έπραξε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Μέτρα που όμως από μόνα τους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες που συσσωρεύονται. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να πάρει οριζόντια μέτρα και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις για να στηριχθεί η οικονομία και η κοινωνία.

Το πολιτικό μήνυμα του Δήμου και του επιχειρηματικού κόσμου είναι ένα: Διαγραφή χρεών, διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Την παραπάνω πολιτική απόφαση ο δήμος Πύργου θα εισηγηθεί τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο ο κ. Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς των επαγγελματιών του δήμου Πύργου και του νομού Ηλείας, προκειμένου να συντάξουν από κοινού δυναμική πορεία.

Μέτρα ανακούφισης από τον δήμο Πύργου

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή με πρωτοβουλία του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, στηρίζει τους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα μέτρα διάδοσης του κορωνοϊού, καθ’ όλο το 2020, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο στάδιο της πανδημίας.

Ειδικότερα προτείνεται και προωθείται μία δέσμη μέτρων για οικονομική ανακούφιση των επιχειρήσεων όπως:

-Απαλλαγή από τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων.

-Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

-Απαλλαγή του 40% του συνολικού μισθώματος των επιχειρήσεων, που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα.

-Έκδοση νέας ρύθμισης 100 δόσεων των οφειλών προς τους Δήμους με εισήγηση στην Κ.Ε.Δ.Ε. και τα αρμόδια Υπουργεία.

Επιπλέον και τις όποιες προβλέψεις αποτυπώσει προσεχώς επίσημα το Υπουργείο Εσωτερικών σε νέα μέτρα.

Επίσης ο δήμος Πύργου προβαίνει για τους μισθωτές σχολικών κυλικείων, στον μέγιστο δυνατό διακανονισμό που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, ο οποίος έχει ως εξής:

-Καταβολή τυχόν οφειλών από μισθώματα κυλικείων για το σχολικό έτος 2019-2020 σε δώδεκα (12) άτοκες ισόποσες δόσεις.

-Μείωση 40% στα μισθώματα όλων των σχολικών κυλικείων, για το σχολικό έτος 2020-2021.

-Μη καταβολή των μισθωμάτων για την ενοικίαση των κυλικείων για όσο διάστημα τα σχολεία τους παραμείνουν κλειστά.

Όλη η επικαιρότητα