Ηλεία

Αντωνακόπουλος: Πρόταση για ίδρυση Σχολής Ναυαγοσωστών

Στην ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ναυαγοσωστών προσανατολίζεται ο δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τους δήμους Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Πρόκειται για μια ιδέα η οποία συγκεκριμενοποιείται από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο έχοντας ως στόχο να προσφέρει λύση στο θέμα της ασφάλειας των λουόμενων αλλά και να δώσει παράλληλα μια επαγγελματική διέξοδο σε νέους της περιοχής.

Μάλιστα ο δήμαρχος Πύργου έχει έρθει σε επαφή για το συγκεκριμένο θέμα με τους ομότιτλους των δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Κώστα Αλεξανδρόπουλο και Σάκη Μπαλιούκο αντίστοιχα.

Βασικός άξονας της συνεργασίας των τριών δήμων θα μπορούσε να είναι η αναλογική κάλυψη των εξόδων σύστασης και λειτουργίας από κοινού της Σχολής, οι απόφοιτοι της οποίας θα μπορούσαν να καλύψουν –από το ερχόμενο καλοκαίρι κιόλας- θέσεις ναυαγοσωστών στις παραλίες που ανήκουν στα Διοικητικά τους όρια. Η συγκεκριμένη ιδέα συζητήθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης για τον καθορισμό των παραλιών που θα διαθέτουν ναυαγοσώστη κατά την θερινή περίοδο του 2021 στους δήμους Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Λιμεναρχείο Κατακόλου όπου έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των τριών δήμων καθώς και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε διάσταση απόψεων ανάμεσα στη Λιμενική αρχή και τους εκπροσώπους των δήμων όσον αφορά τον αριθμό των ναυαγοσωστών που θα πρέπει να τοποθετηθούν στις παραλίες. Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όλη η επικαιρότητα