Ηλεία Οικονομία

Αντωνακόπουλος: «Συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό για το Πάτρα – Πύργος!»

Σε νέο, δυναμικότερο, πλαίσιο διεκδίκησης μπαίνει το ζήτημα του δρόμου Πάτρα – Πύργος, από το Συμβούλιο Αιρετών της Ηλείας μετά την απάντηση (που έκαναν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), της επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, Ελίζας Φερέιρα.

Την «αναζωπύρωση» των διεκδικήσεων του Συμβουλίου δημοσιοποίησε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Λάτσειο, με τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, όπως έγραψε η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» στο φύλλο τη περασμένης Κυριακής…

«Δικαιωνόμαστε απόλυτα για το Συμβουλίο Αιρετών»

Χθες με νέα δήλωση του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε πως «Συνεχώς επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα και τις επίσημες απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί παρελκυστικά, σε σχέση με την πορεία του έργου δρόμος Πάτρα – Πύργος.

Απέχουν πολύ της πραγματικότητας οι διαβεβαιώσεις του υπουργού κ. Καραμανλή. Δεν παρουσιάζεται μέχρι στιγμής κανένας φάκελος του έργου ο οποίος έχει υποβληθεί στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές αρχές.  Μόνο αρχικές συνεννοήσεις είναι η απάντηση των ευρωπαϊκών επιτροπών ότι έχουν γίνει…

Δικαιωνόμαστε απόλυτα για την ανάγκη λειτουργίας του Συμβουλίου Αιρετών. Ήδη υποβάλαμε γραπτά αιτήματα στους αρχηγούς των κομμάτων για άμεση συνάντηση μαζί τους. Κορυφαία συνάντηση επιδιώκεται με τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Το γεγονός ότι ο καιρός περνά και πρόοδος στο έργο δεν καταγράφεται ενώ και οι επίσημες απαντήσεις από την πλευρά της Κομισιόν θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι δεν συνάδουν με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλάζουν τα δεδομένα…

Δεδομένα που επιφέρουν κλιμάκωση του αγώνα του Συμβουλίου των Αιρετών της Ηλείας που μεταφράζεται σε συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και επιδίωξη συνάντησης ακόμα και με τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να γίνει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Αν αυτό δε συμβεί είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όλη η επικαιρότητα