Ηλεία

Αντωνακόπουλος – Φάμελλος για Ποτόκι

Συνάντηση με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, πραγματοποιήθηκε προχθές στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος συζήτησε με τον πρώην υπουργό -στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- την προοπτική επίλυσης του γνωστού εκρηκτικού και ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος της περιοχής, που ακούει στο όνομα Ποτόκι. Εκεί που επικεντρώνεται το πρόβλημα από 100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων, τα οποία έχουν συσκευαστεί με πλαστικό και είναι τοποθετημένα δίπλα στον ποταμό Αλφειό, εδώ και δέκα χρόνια.

Τα δεματοποιημένα απορρίμματα, αποτελούν πλέον, μια μόνιμη πηγή ρύπανσης και σημαντική απειλή της δημόσιας υγείας. Ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το τέλος της συνάντησης ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να προκηρύξουμε τις επόμενες ημέρες, μελέτη αναζήτησης οριστικής λύσης του προβλήματος. Την αναζήτηση του κατάλληλου μοντέλου, για να μας δείξει τη λύση. Αυτά συζητήσαμε με τον κ. Φάμελλο, δηλαδή τον κατάλληλο βηματισμό, που πρέπει να έχουμε, για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο πρώην υπουργός συμφώνησε κι αυτός, στη διαδικασία προσέγγισης του προβλήματος. Ανέφερε πως είναι στη διάθεση του δήμου Πύργου, να προσφέρει τη βοήθειά του, όπου χρειαστεί. Συζητήσαμε επιπλέον, το τι ισχύει αυτή τη στιγμή στη χώρα, ποιες πιθανότητες υπάρχουν και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες μέθοδοι, γύρωαπό την επίλυση του προβλήματος. Γενικότερα επικρατεί μία σύγχυση, αφού δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη λύση και προφανώς, θα αποτελέσουμε πρότυπο επίλυσης ανάλογων προβλημάτων, αφού είμαστε μοναδικοί και στο συγκεκριμένο πρόβλημα και νομίζω πρώτοι στην Ελλάδα». «Τέλος να θυμίσω, ότι το πρόβλημα Ποτόκι, έφτασε μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα από πρωτοβουλία, από την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Η Ευρώπη πλέον επιβάλλει άμεσα, να λυθεί το πρόβλημα, με σεβασμό στην υγεία των πολιτών»

Όλη η επικαιρότητα