Ηλεία

Απεργία εξήγγειλε η εταιρεία ταξί «Αριστοτέλης» Αμαλιάδα – «Χειρόφρενο» στα  μαθητικά δρομολόγια αν δεν πληρωθούν

Απεργιακή κινητοποίηση από την Πέμπτη, όσον αφορά τα μαθητικά δρομολόγια, προκήρυξε χθες η εταιρεία υπηρεσιών ταξί με έδρα την Αμαλιάδα «Αριστοτέλης», διαμαρτυρόμενη για την καθυστέρηση πληρωμής  από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για σήμερα πάντως το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με αντιπροσωπείας της εταιρείας των αυτοκινητιστών με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, ώστε να βρεθεί η χρυσή «τομή».

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε χθεσινή της ανακοίνωση: «Η εταιρεία μας έχει αναλάβει, μέσω δημοσίων διαγωνισμών, πληθώρα μαθητικών δρομολογίων τα οποία εκτελούνται καθημερινώς από 30 επαγγελματίες αυτοκινητιστές Ταξί όλης της Ηλείας.

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση όμως να ενημερώσουμε δημοσίως όλη την μαθητική κοινότητα του Νομού μας (γονείς-κηδεμόνες, μαθητές, διδακτικό προσωπικό) αλλά κι όλους τους Ηλείους συμπολίτες μας,  ότι από την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021 και επ΄ αόριστον, σταματάμε την μεταφορά μαθητών, κατερχόμενοι σε απεργιακή κινητοποίηση διότι:  Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 εκτελούμε ακαταπαύστως όλα τα δρομολόγια, εν μέσω επιδημιολογικής και οικονομικής κρίσης.

Προς τούτο όλοι οι αυτοκινητιστές έχουμε καλύψει ιδίοις πόροις, το δυσβάστακτο λειτουργικό κόστος χωρίς μέχρι αυτήν την στιγμή και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, να έχουμε λάβει ούτε ένα σεντ από τα δεδουλευμένα.

Στις 11-3-2021 γνωστοποιήσαμε και επισήμως το ζήτημα τόσο στον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας κ. Φαρμάκη όσο και στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλο. Ουδεμία απάντηση λάβαμε. Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για την αναστάτωση που θα προκληθεί αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο αντίδρασης.

Αδυνατούμε αντικειμενικώς πλέον, ύστερα από επτά μήνες, να συνεχίσουμε την μεταφορά. Οι υπεύθυνοι έχουν τον λόγο!

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και σήμερα κατά την συνάντηση αναμένεται να τεθεί το άμεσο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή τους.

Πάντως, στην περίπτωση, που οι αυτοκινητιστές ταξί «προχωρήσουν» σε κινητοποίηση, θα δημιουργηθεί πρόβλημα όσον αφορά στην μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων του νομού, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Όλη η επικαιρότητα