Ηλεία Οικονομία

Απορία και… εκνευρισμός στην αγορά της Αμαλιάδας με τα πιο αυστηρά μέτρα

Δυσφορία στην αγορά της Αμαλιάδας με αφορμή το «κοκκίνισμα» του νομού και άρα την εφαρμογή από χθες αυστηρότερων μέτρων, με το «μάρμαρο» να πληρώνει η αγορά, δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κατά τη χθεσινή μέρα, δεν έλειψαν οι εικόνες να σχηματίζονται «ουρές» έξω από τα σούπερ – μάρκετ, με τον περισσότερο κόσμο να αναρωτιέται σε τι θα ωφελήσει το… προληπτικό «κόκκινο», τη στιγμή που γίνεται ένας «αγώνας δρόμου» από τους πολίτες να προλάβουν το… ωράριο και άρα ο συνωστισμός «καλά κρατεί»!

Την δυσφορία του για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, δηλώνοντας: «Εμείς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έπρεπε να κλείσουμε καν. Με το ζόρι μπαίνουν ένα με δύο άτομα την ημέρα μέσα στα μαγαζιά. Δεν έπρεπε να κλείσουμε. Τα κρούσματα ανεβαίνουν από τους χώρους που συνωστίζεται ο κόσμος, όπως τα σουπερμάρκετ και τα μεγάλα καταστήματα. Δεν το καταλαβαίνουν. Σε εμάς ο κόσμος τηρεί το όριο, εμείς το ελέγχουμε αυτό, υπάρχει συνεργασία με τους πελάτες και δεν δημιουργείται πρόβλημα. Στα  μικρά εμπορικά καταστήματα δεν υπάρχει συνωστισμός και δεν υπάρχει τίποτα.

Στα σούπερ μάρκετ και στα μεγάλα καταστήματα δημιουργείται το πρόβλημα.  Εκεί έπρεπε να προσπαθήσουν να μειώσουν την διασπορά του ιού και όχι εδώ. Για μία ακόμα φορά εμείς οι μικρομεσαίοι γινόμαστε στόχος. Η αγορά έχει «στεγνώσει».

Πρέπει να ληφθούν άμεσα δραστικά οριζόντια μέτρα. Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης σε συνδυασμό με την πανδημία,  όλα τα μαγαζιά ψυχορραγούν. Ελπίζουμε να κρατήσει αυτό μόνο για μία βδομάδα και να καταλάβουν ότι η διασπορά από τα μικρά καταστήματα δεν υπάρχει, το πρόβλημα είναι στα μεγάλα.

Το είδαμε αυτό και σήμερα (σ.σ. χθες) στα μεγάλα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, τι γίνονταν…».

Όλη η επικαιρότητα