Αρθρογραφία

Από καρδιάς: Ανάσταση, αλλαγή απρόσμενη!

Γράφει η Σοφία Βαρουξή 

Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι

Μαγειρεύοντας στην Ηλεία- Τα πιο γευστικά µελοµακάρονα και κουραµπιέδες - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας
Άνοιξη, χρώματα, αρώματα αλλά και θλίψη, μελαγχολία, αγωνία…

Ακόμη μια χρονιά με ένα Πάσχα διαφορετικό. Δεν το είχαμε ποτέ φανταστεί να κάνουμε Ανάσταση στις 9 το βράδυ! Έχουμε πάψει από πολύ καιρό να βάζουμε πρόγραμμα για να μην γίνουμε ονειροπόλοι…

Όχι πως θα είναι εύκολο να το αποδεχθούμε, αλλά πρέπει, γιατί προέχει η προστασία μας από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Είναι γεγονός, αλήθεια και μεγάλο λάθος να μην το πιστεύουν οι αρνητές του.
Ύστερα από τα δύο χρόνια δοκιμασίας οφείλουμε να μείνουμε και αυτό το Πάσχα πιστοί στις απαγορεύσεις και με υπευθυνότητα και φροντίδα να δεχθούμε αυτές τις πρωτόγνωρες αλλαγές, κάνοντας Ανάσταση στις 9 το βράδυ.

Θα μετρήσουμε πάνω από όλα την Υγεία μας.
Από τα παιδικά μου χρόνια ζούσαμε την Ανάσταση μετρώντας τον χρόνο ώσπου να πάρουμε το «Άγιο φως» και να το μεταφέρουμε στο σπιτικό μας για το καλό, μαζί με το μήνυμα της Αναστάσεως.

Τούτο το Πάσχα μην απογοητευθούμε, αλλά να ζήσουμε αυτή τη διαφορετικότητα, ας τη δεχθούμε και ας νιώσουμε ότι η υγεία μας είναι πάνω από όλα. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε ελεύθεροι του χρόνου, χωρίς περιορισμούς στις εκκλησίες μας και θα ζήσουμε το Πάσχα των αναμνήσεών μας.

Η πιο μεγάλη σημασία είναι τη γιορτή να την ζούμε με τα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής μας, την οικογένειά μας.

Αυτό μετράει πιο πολύ και έχει την μεγαλύτερη αξία. Ζήστε λοιπόν μαζί τις μέρες που έρχονται.

Ετοιμάστε τα, όπως το νιώθετε και μην ξεχάσετε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να τους νοιαστείτε, μην τους ξεχάσετε. Διδάξτε τα παιδιά σας να το κάνουν και αυτά, γιατί αυτές οι μέρες θέλουν πράξεις Θεού και αυτές μετράνε, ας τους σκεφτούμε όλοι μας κάνοντας μια καλή πράξη…

Όλη η επικαιρότητα