Αρθρογραφία

Από καρδιάς: Ανθρωπιά, η μεγάλη αξία…

Ακούστε το άρθρο

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες

Επιτέλους έφθασε η πιο παραμυθένια εποχή του χρόνου. Οι πόλεις είναι φωταγωγημένες και στολισμένες αλλάζοντας τη διάθεσή μας.
Όλοι αναζητάμε λίγη αισιοδοξία για να περάσουμε τις πιο συμβολικές μέρες του χρόνου.

Φέτος θα είναι διαφορετικά και θα είμαστε μόνο με πολύ κοντινά μας πρόσωπα, με την οικογένειά μας. Τι μας απομένει να νιώσουμε τώρα πια; Να σκεφθούμε πως θα στηρίξουμε εμπράκτως ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να σταθούμε δίπλα τους, να τους νοιαστούμε πραγματικά. Πάντα μιλάω για συναισθήματα, οικογενειακούς δεσμούς, αναμνήσεις και αγάπη. Πάντα μιλάω για ΑΓΑΠΗ.

Η ομορφιά και η δημιουργικότητα και η ανθρωπιά έχουν γίνει επιτακτική ανάγκη πια.
Όποιος έχει την τύχη να απολαμβάνει προνόμια, οφείλει να ανταποδίδει στον συνάνθρωπό του. Αυτό διδάχθηκα εγώ από το σπίτι μου. Θυμάμαι την αξέχαστη μαμά μου, Ντίνα να ετοιμάζει το καλάθι με τα τρόφιμα και να με στέλνει να το δώσω στο απέναντι σπίτι που το είχαν ανάγκη.

Τούτες τις μέρες εκτός από το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που ετοίμαζε, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις της δοτικότητας και της ευγένειάς της για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Σκεφτείτε και εσείς πως θα πετύχετε να δώσετε στα παιδιά σας τη διδαχή αυτής της αξίας: τη βοήθεια στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Οι καιροί που ζούμε δυστυχώς είναι δύσκολοι. Ας διατηρήσουμε τις αξίες αυτές για να μοιραστούμε το φως με ελπίδα, καλοσύνη και δοτικότητα.

Ας γίνουμε πιο ευαίσθητοι, στη διαφορετική στάση της ζωής μας και κάτω από τη μάσκα ας χαμογελάσουμε γιατί πάλι θα σας γράψω, να νιώθετε καλά μέσα σας, τότε θα τα βλέπετε όλα αισιόδοξα!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με πολλή ΑΓΑΠΗ!

Σοφία Βαρουξή

Όλη η επικαιρότητα