Αρθρογραφία

Από καρδιάς: Η δύναμη της θέλησης και της πίστης

Καλή σας μέρα αγαπημένοι μου

Καλό καλοκαίρι, να ζήσουμε… ΄Ηρθε και δεν το έχουμε νιώσει ακόμη. Ίσως επειδή ζούμε με τον φόβο της αντιμετώπισης του ιού, της κρίσης της οικονομίας και της ανασφάλειας για το μέλλον…

Τούτες οι μέρες ανήκουν στους μαθητές που κυνηγούν το όνειρό τους, ανοίγοντας τα «φτερά» τους για να το κατακτήσουν. Αποτυπώνω με νοσταλγία στο μυαλό μου τα δικά μου παιδιά και δεν λησμονώ σαν μάνα τις δικές μου στιγμές μαζί τους.

Οι Πανελλαδικές λοιπόν ήταν η αρχή του ονείρου τους. Νιώθοντας τούτες τις στιγμές της αγωνίας για όλα τα παιδιά, θα αναφέρω ένα παιδί που δεν σταματάει να λέει «ευχαριστώ» στη δοτική, υπερευαίσθητη και δυνατή μάνα του, Νικολία. Μέσα της, πάντα είχε την πίστη και την ελπίδα να τον βοηθήσει, ώστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όλοι μας είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο βιολογικό υλικό. Η αγαπημένη σε όλους αγωνίστρια Νικολία, τα κατάφερε μέσα από μια συναρπαστική πλοκή ζωής, ως σημαντική καθηγήτρια με ικανότητες που η ίδια δεν πίστευε ότι τις είχε. Έδωσε στον μοναχογιό της, Δρόσο τα πλέον κατάλληλα εφόδια, τη διαπαιδαγώγηση και το κίνητρο να πετύχει τους στόχους του και τον καμάρωσε για την μεγάλη του επιτυχία που ήλθε πριν τέσσερα χρόνια, τον Ιούλιο του 2017 στις Πανελλαδικές, όταν η μεγάλη του βαθμολογία του έδωσε το δικαίωμα να διαλέξει να σπουδάσει τουριστικά στην Ρόδο.

Την 1η Ιουνίου ο Δρόσος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, με το «άριστα» του πτυχίου από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και τις απανωτές υποτροφίες που πήρε και δώρισε στην «Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου» την πτυχιακή του εργασία, το λεύκωμα και το βίντεο, που ο ευαίσθητος Δρόσος ασχολήθηκε – δούλεψε – κουράστηκε για να τυπώσει μέσα του το μεγάλο «διαμάντι» που λέγεται Ηλεία, με ένα μεγάλο χάρτη με τις αξίες της.

* Νικολία μου σου εύχομαι ο Δρόσος σου να κατακτά πάντα την κορυφή του ονείρου και εσύ νάσαι πάντα γερή και χαρούμενη.

Όλη η επικαιρότητα