Από καρδιάς: Η ευτυχία κρύβεται μέσα μας

Share

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Μέσα στην παγωμένη μέρα, ο μικρός Παναγιώτης με τα πόδια του γυμνά, περπατούσε στη βροχή, πουλώντας το λουλούδι της Άνοιξης. Μια αγκαλιά κρατούσε μανούσια, αυτά που θα του έδιναν το φαγητό της μέρας.

Με μάτια γεμάτα αγωνία και με τρεμάμενα χείλη από το κρύο, βρέθηκα κοντά του, για να τον βοηθήσω. Λέγοντάς μου ένα ευχαριστώ, με τη σειρά μου τον ευχαρίστησα για το δώρο που μου έκανε, να μας φέρει την άνοιξη με το πιο όμορφο άρωμα
της φύσης και μαζί του την ελπίδα.

Έρχεται άνοιξη και όλα θα αλλάξουν…

Αγαπημένοι μου

Καλό μήνα να ζήσουμε!! Έρχεται ο Φλεβάρης και όπως μας λέει η λαϊκή παροιμία «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει…».

Μεγάλωσε η μέρα, δείγμα αυτής της αλλαγής και αυτό μας φέρνει μια νότα αισιοδοξίας. Νιώθουμε ότι η άνοιξη έρχεται και μαζί της θα φέρει την ελπίδα για αυτή την «διαφορετικότητα», που ζούμε.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που είδαμε τις εικόνες του φόβου στην πόλη της Γιουχάν και τότε όλα άλλαξαν. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε «κουραστεί», εμείς που είμαστε σε μια ηλικία που ευτυχώς δεν ζήσαμε πόλεμο, τώρα ζούμε αυτή την ανασφάλεια για την ίδια μας τη ζωή.

Πρέπει λοιπόν να δίνουμε με τα λόγια μας στα παιδιά μας θάρρος, λέγοντάς τους ότι «όλα θα περάσουν», αφού τους φέρουμε παράδειγμα τις ιστορίες από τη δύσκολη για την Ελλάδα ζωή της, το 1821, το 1944, το 1973. Οι άνθρωποι της Ελλάδας, οι γνήσιοι
Έλληνες ήλθαν αντιμέτωποι με τους πιο δύσκολους εχθρούς και τελικά νίκησαν, αφού κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους.

Όταν οι φίλες μου, μου μιλούν για τις δυσκολίες της κοινωνίας, τους λέω πάντα: «Προτιμώ αυτό που έχουμε, από το να πάνε τα παιδιά μας στον Πόλεμο».
Προτιμώ τη δυσκολία και την οικονομική και την κοινωνική. Δεν τα βάζω καθόλου στη «ζυγαριά» της καρδιάς μου, γιατί είμαι απόλυτη στην επιλογή μου. Γι’ αυτό σας
μιλώ ειλικρινά, Υπομονή. Είναι η λέξη που πρέπει να την δεχθείτε μέσα σας, γιατί εκεί βρίσκεις το μεγαλείο που κρύβεται μέσα σου, να τη διαφυλάξεις λοιπόν, να την πιστέψεις, να την κάνεις κτήμα σου, γιατί έτσι θα πετύχεις.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για την ευτυχία. Η ευτυχία λοιπόν κρύβεται μέσα σου και το ζητούμενο είναι να βρεις τον τρόπο να την ρυθμίσεις τρυφερά, στοργικά και υπονομετικά. Στην καρδιά μας κρύβεται όλο το μυστικό, αρκεί να το θέλεις. Να ξεχωρίσεις αυτά που νιώθεις, αυτά που σου δίνουν την πραγματική ευτυχία, αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο ή ευτυχισμένη.

Αν το πετύχεις, θα κερδίσεις την ίδια σου τη ζωή.