Από καρδιάς: Κάθησε στο σπίτι σου κυρία μου…

Share

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Τι να σας ευχηθώ, κάθε φορά που σκέπτομαι τι να κουβεντιάσουμε, δεν μπορώ να αλλάξω θέμα τον τελευταίο καιρό. Οι σκέψεις μου πάλι βυθίζονται στο μέσα μας και στο πώς τώρα πια νιώθουμε.

Η κρίση της ζωής μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι… Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα και να προσέχουμε. Θέλω να πιστεύω ότι στο δικό μας Νομό (αν κρατήσει αυτά τα επίπεδα) θα είμαστε «τυχεροί».

Κυκλοφορούν όλοι με μάσκα, σπάνια βλέπεις κάποιον να μην την
φορά. Όμως υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα στην ουρά των Super Markets, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της απόστασης, εκεί στο ταμείο γίνεται το «έλα να δεις»…

Αποστάσεις δεν κρατούν και το μόνο που κάνουν είναι να τρέχουν να πληρώσουν. «Αποστάσεις κύριέ μου, αποστάσεις» λέω. «Τι αποστάσεις κυρία μου;», ακούω δίπλα μου, «Άμα θες κυρία μου κάτσε στο σπίτι σου, μην έρχεσαι να ψωνίσεις…»…

Πιο μακριά στο τέλος της σειράς ακούστηκε μια βαριά φωνή να λέει: «Τι πιστεύεις κυρία μου, όλα φτιαγμένα είναι. Είναι όλα ψέματα…». Τα έχασα, έσκυψα το κεφάλι μου και δεν συνέχισα, απομακρύνθηκα για να τους δείξω ότι πρέπει όλοι να το σκεφθούν μόνοι τους και είναι ελεύθεροι να το κρίνουν. Τον ρόλο του διαιτητή έπαιξε η ταμίας που είπε:

«΄Εχει δίκιο η κυρία». Έφυγα με πόνο ψυχής και την απορία γιατί τελικά δεν προστατεύει τον εαυτόν του. Αν το κολλήσεις μόνος σου θα παλέψεις να ζήσεις. Μόνος σου, η μόνη συντροφιά σου είναι η προσευχή σου. Πίστεψέ το λοιπόν και πρόσεχε. Μην αστειεύεσαι γιατί δεν θα αστειευτεί και ο ιός με εσένα και όταν θα νιώσεις ότι κάτι αλλάζει στο σώμα σου, στην αναπνοή σου, στη θερμοκρασία σου, τότε θα καταλάβεις πόσο έπρεπε να σκεφθείς ότι όταν ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει τον ιό τον μεγαλύτερο εχθρό μας, τότε θα καταλάβεις ότι πρέπει να προσέξεις.

Φόρεσε λοιπόν τη μάσκα σου αφού την έχεις πλύνει κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι σου, άλλαξε αμέσως άλλη στη δουλειά σου και μην την ξεχνάς ποτέ όπως το κινητό σου και τα κλειδιά σου.

Δεν θέλω να νιώθετε ότι μας το επιβάλλουν. Δεν μας επιβάλλεται, είναι αναγκαία λύση στον κίνδυνο που υπάρχει ανάμεσά μας.

Eίναι αλήθεια ότι ο κόσμος κουράστηκε 11 μήνες τώρα πια, ζούμε το πρωτόγνωρο, αυτό που κανείς δεν το είχε βάλει στο νου του, μόνο σ΄ένα έργο φαντασίας το είχα δει στον κινηματογράφο εδώ και 2 χρόνια.