Αρθρογραφία

Από καρδιάς: Ο Δημήτρης, που έκανε υπερήφανους τους γονείς του στον γαλάζιο ουρανό…

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου

Ο «πρωταγωνιστής» των ημερών ήταν ο Δημήτρης Καρακώστας. Ο ο μικρότερος γιος των καθηγητών Κώστα Καρακώστα φυσικού και αντιδημάρχου Ναυπάκτου και της χημικού Νικολίτσας Μούρτου, που έφυγαν τόσο απρόσμενα από τον ιό του Covid.

Άνθρωποι που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από την κοινωνία της Ναυπάκτου, όπου ζούσαν και προσέφεραν τόσα πολλά στη σύντομη  ζωή τους.

Ως γονείς είδαν να πετυχαίνει στο Πανεπιστήμιο ο Χρήστος,  που έγινε φυσικός, ο Περικλής και ο Σπύρος, που σπουδάζουν στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Δεν είδαν τον Βενιάμιν, τον μικρούλη τους  Δημήτρη και τη μεγάλη του επιτυχία στο Πανεπιστήμιο.

Ο Δημήτρης μας εξομολογήθηκε: «Θα τους έκανα ευτυχισμένους». Παιδί  με τόση ευγένεια, που δεν μπορείς να περιγράψεις την γλυκιά του συμπεριφορά, αποδεχόμενος στωικά αυτό που επέβαλλε η μοίρα. Προσαρμόστηκε απροσδόκητα στις νέες συνθήκες.

Ναι καλέ μας Δημήτρη τους έκανες υπερήφανους και σίγουρα θα σου δίνουν την ευχή τους για τις επιτυχίες σου, εκεί στον γαλάζιο ουρανό απ’ όπου θα σε βλέπουν…

Με βαθμολογία στην Έκθεση 16,8, Βιολογία 19,6, Φυσική 19,7, Χημεία 18,2, (σύνολο 18.682 μόρια), ο άριστος Δημήτρης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, στέλνοντας το μεγαλύτερο μήνυμα σε όλα τα παιδιά του κόσμου όλου: «Ο στόχος θέλει αφοσίωση και πειθαρχία».

Πριν από ένα χρόνο ο Δημήτρης «σάρωσε» στην Ολυμπιάδα Χημείας, φωτογραφήθηκε από την ίδια του την μάνα Νικολίτσα την μέρα εκείνη και αυτή η φωτογραφία έγινε viral μία ακόμη φορά μετά από ένα χρόνο με τη μεγάλη του επιτυχία.

Αυτή του χάρισε ένα ασύγκριτο μαγικό ταξίδι ονείρου στην νέα πραγματικότητα που θέλει να ζήσει. Να γίνει γιατρός και να προσφέρει τα καλύτερα στον άνθρωπο.

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η πρώτη έκπληξη. «Συγχαρητήρια Δημήτρη μας έκανες υπερήφανους όλους γιατί η δύναμη είναι το μεγαλύτερο χάρισμα για την επιτυχία όλων…»

Και η δεύτερη έκπληξη, το κάλεσμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην μεγάλη Γιορτή της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου, στο οποίο ο Δημήτρης ανταποκρίθηκε και θα είναι εκεί.

Κοντά του ο Δημήτρης, εκτός από τα αδέλφια του Χρήστο, Περικλή και Σπύρο, την ακριβή γιαγιά του Χριστίνα Λουκοπούλου, έχει ακόμα τον παππού του Χρήστο Μούρτο πρώην δήμαρχο Ναυπάκτου και την γυναίκα του, την καλύτερη παιδίατρο της Ναυπάκτου Γεωργία Ντάναση, τα ξαδέλφια του Σπύρο και Γιάννη καθώς και τους αγαπημένους του φίλους, που τους έχει συντροφιά, τον Δημήτρη Καρασμαϊλη,τον Παναγιώτη Κοτσαδιανό, την Μαρία Κυρίτση, τον Γιώργο Πολύδωρα και τον Βασίλη Ζαϊμη και τον στηρίζουν.

Όλη η επικαιρότητα