Ηλεία

Απ. Μαρτζάκλης: Να προφυλαχθούμε από τον ιό – Έλεγχοι από το πρώτο λεπτό για το καλό μας

Ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση των μέτρων και ενδελεχείς και συνεχόμενους ελέγχους αναμένεται να πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας, προκειμένου να εξετάσουν αν τηρούνται πιστά τα μέτρα για τη διακοπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως προέκυψε από τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, κρίνεται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους και τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί. Ωστόσο, η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία εξελίσσεται ραγδαία, με αποτέλεσμα η χώρα να αναμένεται να τεθεί σύντομα υπό καθεστώς γενικού Lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη οι συνολικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ στην Ηλεία για μη χρήση μάσκας ήταν 89, με τις πληροφορίες της εφημ. «Πατρίς» να κάνουν λόγο πως από αυτές οι 88 αφορούσαν πεζούς και μονάχα μία δόθηκε σε εργαζόμενο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για το ζήτημα των ελέγχων μίλησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, που τόνισε πως οι έλεγχοι θα ενταθούν ακόμα περισσότερο προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι έλεγχοι έχουν ήδη αυστηροποιηθεί στην Ηλεία και θα αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο και θα είναι ενδελεχείς και συνεχόμενοι. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή και όλα αυτά διότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια όχι για να βεβαιώσουμε παραβάσεις στον κόσμο, αλλά για να προφυλαχτούμε από τον ιό». Δεν παρέλειψε όμως και να μιλήσει για το ελάχιστο ποσοστό ανθρώπων που λόγω κάποιας πάθησης δεν μπορούν να φοράνε μάσκα, δίνοντας τους σημαντική συμβουλή για την προστασία της υγείας τους. «Το ποσοστό ανθρώπων που ενδεχομένως έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας είναι μικρό, αλλά σίγουρα θα το εξετάσει κατά περίπτωση ο κάθε αστυνομικός. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι και αυτοί που θα πρέπει να φροντίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και να κάνουν μετακινήσεις όταν πρέπει», είπε κλείνοντας.

Όλη η επικαιρότητα