Ηλεία

Αρετή: Αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Ασημακόπουλο

Η Αρετή αποχαιρέτησε σήμερα έναν υπέροχο άνθρωπο που είχε γράψει ιστορία. Ο Θοδωρής Ασημακόπουλος «έφυγε» ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα σε ηλικία 89 ετών.

Ο πάντα δραστήριος Θοδωρής, ο δωρητής του καμπαναριού του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην Αρετή, είχε διατελέσει επί 35 έτη γραμματέας του χωριού. Άνθρωπος δραστήριος, πάντα με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια, (έτσι τον γνώρισα το 2015) για πολλά χρόνια συνεργάτης της «Πατρίς» αποτύπωνε με τον δικό του τρόπο τα γεγονότα. Μάλιστα τις φωτογραφίες του τις αναρτούσε στη σελίδα του στο f/b την οποία χειριζόταν με άνεση

Σε βιβλίο που ο ίδιος είχε κυκλοφορήσει είχε συγγράψει την ιστορία του χωριού του και την διένειμε δωρεάν σε όλους. Η κηδεία του έγινε σήμερα, Δεύτερη μέρα του Πάσχα από τον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής Βασίλης Δρακιάς δήλωσε στην «Πατρίς» για τον Θοδωρή:

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, Ο Θεόδωρος Ασημακόπουλος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος όπου άφησε το στίγμα του στην κοινότητα μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, πορεύθηκε απλά, λιτά και με ήθος, προσαρμόζοντας τον εαυτό του πάντα στις ανάγκες της εποχής, συνειδητοποιημένος, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Ακούραστος μέχρι το τέλος του, ήταν λάτρης της τεχνολογίας και της γνώσης. Υποστήριξε με πάθος τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τα Αθλητικά Σωματεία προσφέροντας τα μέγιστα, τόσο ως Γραμματέας στην κοινότητα, όσο και ως Ταμίας στην Εκκλησία μας. Απόδειξη της αγάπης του για το χωριό και την υγιή ανάπτυξή του, αποτελεί η ανέγερση του καμπαναριού στον Ιερό Ναό μας. Θα ήταν όμως άδικο για τον ίδιο, να σταθώ στα υλικά αγαθά…στα άψυχα. Σήμερα αποχαιρετούμε ένα δίκαιο άνθρωπο, με ήθος και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Καλό ταξίδι Θόδωρε!»

Η «Πατρίς»  και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Όλη η επικαιρότητα