Ηλεία

Αρκούδι: Ακόμα μια γαλάζια σημαία για το Δήμο Πηνειού

Η λιτή εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού, κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη Γαλάζια Σημαία του 2021 για τον Δήμο Πηνειού κυματίζει ήδη στην παραλία του Αρκουδιού, όπου χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή ανάρτησής της.

Η λιτή εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού, κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Και φέτος, τρείς γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν σε τρείς παραλίες του Δήμου Πηνειού, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων και το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους λουόμενους, διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της δημόσιας υγείας».

Στον σύντομο χαιρετισμό του από το Αρκούδι ο Δήμαρχος Πηνειού, κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε ότι : «η Γαλάζια Σημαία στο Αρκούδι όπως και στις Θίνες Βαρθολομιού και τη Γλύφα, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης και ορθής καθοδήγησης αλλά και ανταπόκρισης από τους επισκέπτες των παραλιών μας. Εδώ από το ειδυλλιακό Αρκούδι με φόντο τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά δηλώνω ότι θα συνεχίσουμε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους τις προσπάθειες ώστε ο Δήμος να αποκτήσει και τέταρτη Γαλάζια Σημαία».

Αυτή τη φορά η γαλάζια σημαία ήρθε μέσω θαλάσσης. Πιο συγκεκριμένα ένας ναυαγοσώστης οδηγώντας ένα τζετ σκι παρέδωσε τη σημαία σε δυο συναδέλφους του, οι οποίοι τη μετέφεραν μέχρι και τον ιστό όπου και αναρτήθηκε.

Το παρών στην εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων λουόμενων, έδωσαν: ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Πηνειού, κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο υποδιοικητής της 117 ΠΜ Αντισμήναρχος (Ι) κ. Αβράαμ Καζαντζόγλου, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, κ. Δημήτρης  Βασιλόπουλος, ο οποίος προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση, ο Γεν.γραμματέας του Δήμου, κ. Στάθης Στεφανόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος, κ.Γιώργος Παναγούλιας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Μαρινοπούλου, Γιώργος Κολοκατίνης και  Νίκος Μαφρέδας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λυγιάς, κ. Γιώργος Τσεκούρας, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Να σημειωθεί ότι η Γαλάζια Σημαία, απονέμεται από το 1987, στις παραλίες που τηρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βράβευση μιας ακτής είναι η ποιότητα των υδάτων να είναι εξαιρετική, και για την όποια πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, να υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, απαγόρευση της κίνησης οχημάτων στην ακτή απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης,  παρουσία εκπαιδευμένων πτυχιούχων ναυαγοσωστών σε υπηρεσία, προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για ΑμεΑ, οργάνωση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση για την ανάρτηση της τρίτης Γαλάζιας Σημαίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 11.30 π.μ, στην παραλία των Θινών στο Βαρθολομιό

Όλη η επικαιρότητα